Kiteen vastaanottokeskuksen johtaja

Juha Nevalainen johtamaan Kiteen vastaanottokeskusta

 

Kiteen vastaanottokeskuksen johtajaksi on valittu Juha Nevalainen. Hän on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Juhalla on yli kymmenen vuoden esimieskokemus ja vahva vapaaehtoistyötausta Suomen Punaisessa Ristissä. Hän toiminut luottamushenkilönä osastotasolla sekä Ensiapu- ja henkisen tuen kouluttajana Savo-Karjalan piirissä.

Kiteen vastaanottokeskus avattiin 3. lokakuuta. Keskukseen mahtuu 280 turvapaikanhakijaa.

Vastaanottokeskus tuo uusia työpaikkoja Kiteelle ja lähialueille. Henkilöstön rekrytointi on jo käynnistetty. Keskus tulee työllistämään noin 20 työntekijää.

Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut syksyn aikana merkittävästi koko Euroopassa. Suomesta turvapaikkaa oli hakenut viime viikon loppuun mennessä jo lähes 18 000 henkilöä, kun koko vuoden 2014 hakijamäärä oli 3651.

Eniten hakijoita Suomeen on tullut Irakista, Somaliasta ja Syyriasta.

 

Suomessa toimii tällä hetkellä 58 vastaanottokeskusta. Kaikki vastaanottokeskukset ovat nyt ääriään myöten täynnä ja turvapaikanhakijoita majoitetaan kaikkialla ylipaikoilla. 

 

Maahanmuuttoviraston tavoitteena on perustaa lukuisia uusia vastaanottokeskuksia syksyn aikana. Nykyisten noin 10 500 majoituspaikan lisäksi tarvetta on noin 8000 uudelle paikalle. Valtio maksaa kaikki vastaanottokeskuksen kustannukset.

 

Kiteen vastaanottokeskuksessa ( Koivikontie 6, 82430 Puhos) järjestetään kyläilta 6. lokakuuta klo 18:30  kuntalaisille yhdessä kunnan, tilojen omistajan ja SPR:n kanssa.