SPR Turun vastaanottokeskuksen toimipiste Halikossa avataan - vapaaehtoisia koulutettiin avuksi

Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"Salossa koulutettiin 1.10.2015 vapaaehtoisia turvapaikanhakijoiden tueksi"
SPR avaa Turun vastaanottokeskuksen toimipisteen Halikon Märynummella maanantaina 5.10.2015
 
Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri avaa Turun vastaanottokeskuksen Halikon toimipisteen Märynummella maanantaina 5.10.2015. Toimipisteen tiloina otetaan ensivaiheessa käyttöön Halikon sairaalan ruokalarakennus, johon mahtuu vajaat sata asukasta. Varsinaisen sairaalarakennuksen tiloja voidaan ottaa käyttöön sen jälkeen, kun tilojen tekniset muutokset saadaan kuntoon. Halikon toimipisteen kapasiteetti tulee olemaan yhteensä 200-300 turvapaikanhakijaa.
 
Punainen Risti noudattaa Salon kaupungin toiveita, ja ensimmäisinä Halikkoon sijoitettavat turvapaikanhakijat ovat lapsiperheitä. Perheitä siirretään Halikkoon SPR:n hätämajoitusyksiköistä. Turvapaikanhakijoista on edelleen noin 80 % miehiä, ja tästä johtuen myös Halikossa tulee olemaan myös muita kuin perheitä.
 
Ensimmäiset rekrytoinnit SPR Turun Vastaanottokeskuksen Halikon toimipisteeseen on tehty, ja rekrytointeja jatketaan. Turun vastaanottokeskuksen Halikon toimipisteen apulaisjohtajaksi on valittMarita Nikander.
 
Käytännön valmisteluja Halikossa sunnuntaiaamusta alkaen
 
Halikon toimipisteen käyttöönotto vaatii mm. tilojen kalustamisen. SPR Salon alueen vapaaehtoiset kokoavat sänkyjä turvapaikanhakijoita varten Halikossa sunnuntaina 4.10.2015. Toimintaa johtaa Kalevi Johansson SPR Salon osastosta.
 
Vapaaehtoisia koulutettiin turvapaikanhakijoiden tueksi
 
SPR järjesti torstaina 1.10.2015 Salossa vapaaehtoisinfon, jossa oli yli 70 osallistujaa. Koulutuksessa käytiin läpi eri mahdollisuuksia ja toimintamuotoja, kuinka vapaaehtoiset voivat olla turvapaikanhakijoiden tukena vastaanottokeskuksen arjessa. Uusia vapaaehtoisia tarvitaan - seuraa SPR Varsinais-Suomen nettisivuja, sinne löytyvät kaikki tulevat koulutukset eri puolella Varsinais-Suomea. Tervetuloa mukaan!
 
Lisätietoja Halikon toimipisteeseen liittyen:
- toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen, 020 701 2403, SPR Varsinais-Suomen piiri
- vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Miska Keskinen, 040 517 3882, SPR Varsinais-Suomen piiri
tilakoordinaattori Juha Timonen, 0400 356 743, SPR Varsinais-Suomen piiri