Kemijärvellä kerättiin Nälkäpäivänä 2505,35 euroa

Suomen Punaisen Ristin 17.-19. syyskuuta järjestämä Nälkäpäivä -keräys oli Kemijärvellä menestys. Keräys tuotti 2505,35 euroa, mikä on yli 700 euroa enemmän kuin viime vuonna, vaikka nyt kerättiin aiemman kolmen päivän sijaan vain kahtena päivänä. Keräys toteutettiin lipaskeräyksenä perjantaina ja lauantaina keskustassa ja lähiseudulla, ja lisäksi lauantaina myytiin hernekeittoa S-marketin parkkipaikalla. Keräystä oli toteuttamassa kaikkiaan 23 vapaaehtoista.

– Saimme tänä syksynä mukaan uusia innokkaita kerääjiä. Lisäksi 8 reipasta Hillatien koulun oppilasta keräsi perjantaipäivänä, koululla oli omia keräysbokseja ja yhteistyökumppanimme S-market Kemijärvi lahjoitti anteliaasti ainekset hernekeittoon, kertoo Kemijärven osaston keräysjohtaja Maire Martin. Hernekeittoa valmistettiin tänä vuonna suuren kysynnän vuoksi aiempaa enemmän. Keräys sujui tänä vuonna todella mukavasti. Ihmiset olivat hyvällä päällä ja moni pysähtyi juttelemaan ja kyselemään tarkemmin Katastrofirahastosta ja siitä, mihin rahaa käytetään.

Kerätyt varat menevät Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, josta ne käytetään katastrofiapuun ja kehitysyhteistyöhön ulkomailla, sekä äkillisten onnettomuuksien uhrien auttamiseen Suomessa. Keräysvaroja ei ole ennalta sidottu tiettyihin avustuskohteisiin, jotta niillä voidaan auttaa nopeasti hädän hetkellä. Esimerkiksi vuonna 2014 Katastrofirahaston turvin avustettiin Lapissa 16 kertaa, yhteensä apua sai 27 ihmistä. Tämän vuoden puolella Lapissa on avustettu 4 kertaa.

Nälkäpäivä järjestettiin nyt jo 35. kerran. Kemijärven osasto kiittää lämpimästi kaikkia keräykseen osallistuneita lahjoittajia ja kerääjiä, S-market Kemijärveä, Lapin ammattiopiston Kemijärven yksikköä keittiötilojen lainasta, sekä kaikkia järjestelyihin osallistuneita vapaaehtoisia.