Nälkäpäivä osoitti varsinaissuomalaisten auttamishalun

Punaisen Ristin 35. Nälkäpäivä onnistui Varsinais-Suomessa hyvin, sillä keräys kokosi sekä kerääjiä että lahjoituksia viime vuotta runsaammin. Alustavan arvion mukaan Nälkäpäivän keräystulos Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomen ja Turunmaan piirien alueella) nousee lähes 180 000 euroon, mikä on reilut 15 % suurempi kuin viime vuonna. Lopullinen keräystulos selviää vasta hieman myöhemmin, kun keräyslippaiden tulokset on laskettu.

-      Auttaminen on yhdessä tekemistä. Tärkeää on löytää itselle sopiva tapa olla mukana – yhdelle se voi olla kerääjäksi lähteminen ja toiselle lahjoittaminen, jollekulle ehkä joku muu vapaaehtoistoiminnan muoto. Tänä vuonna lipaskerääjinä oli paljon ensikertalaisia, kertoo järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki SPR Varsinais-Suomen piiristä ilahtuneena.

Ihmisten halu auttaa konkretisoitui keräyksessä siten, että he ottivat keräyslippaan käteensä ja antoivat Nälkäpäivään aikaansa. Tänä vuonna Varsinais-Suomessa oli liikkeellä noin 2500 kerääjää eli noin 150 kerääjää enemmän kuin vuotta aiemmin.

-      Lämmin kiitos kaikille eri tavoin Nälkäpäivässä mukana olleille! Nälkäpäiväkeräyksen tuotot mahdollistavat Punaisen Ristin nopean toiminnan äkillisissä onnettomuustilanteissa, kiittelee toiminnanjohtaja Annalena Sjöblom SPR Turunmaan piiristä.

Vaatelajitteluun tarvitaan vapaaehtoisia – vaatelahjoituksia voi siirtää myöhemmäksi

Turun alueella ihmiset ovat lahjoittaneet runsaasti vaatteita turvapaikanhakijoille. Tästä johtuen SPR:n vaatelajittelu ja –jakelu ovat ruuhkautuneet, ja tällä hetkellä suurempia vaatekeräysten järjestämistä ei suositella Turussa.

Runsaiden vaatelahjoitusten lajittelu vaatii paljon henkilöresursseja. Vaatelajitteluun tarvitaan lisää vapaaehtoisia – ilmoittaudu mukaan SPR Varsinais-Suomen nettisivuilla (tai suoraan tästä linkistä: lyyti.in/SPRvaatelajittelu). Aiempaa kokemusta ei tarvita, vaan opastuksen saa paikanpäällä. Tervetuloa!

Lahjoitusten tarve ja tilanne voivat muuttua nopeastikin. Lahjoittajien toivotaan seuraavan SPR:n nettisivuja lahjoitustarpeen tarkistamiseksi. Muistutuksena vielä, että vaatekeräykseen lahjoitettavien tuotteiden tulee olla ehjiä ja puhtaita, joten tarkistattehan tuotteet ennen niiden tuomista.

Punainen Risti kiittää lämpimästi kaikkia, jotka ovat eri tavoin tarjonneet ja antaneet apua!