Tukea ja tekoja turvapaikanhakijalle -avustuskeräys keskeytetään toistaiseksi!

Ira Kantelinen
Kuvaaja: Ira Kantelinen
"Auttamishalu on Järvenpäässä ollut suurempi kuin kukaan osasi odottaa!"

Tukea ja tekoja turvapaikanhakijalle -avustuskeräyksen järjestäjät haluavat kiittää sydämellisesti kaikkia tähän mennessä lahjoittaneita! Keräykseen on tullut niin valtavasti lahjoituksia, että kukaan ei osannut tähän varautua, ja nyt varastointitila Järvenpäässä loppuu kesken.

Tästä syystä keräys joudutaan keskeyttämään tänään sunnuntaina. Toivomme, että kaikki, joiden lahjoitus on vielä tuomatta, voisivat pitää lahjoituksen vielä itsellään ja helpottaa täten keräyksen järjestäjien työtä. Lahjoituksia pyritään ottamaan vastaan vielä myöhemmin erikseen ilmoitettavana ajankohtana, kun aiemmat lahjoitukset on saatu lajiteltua ja toimitettua eteenpäin. 

Keräykseen toimitetut lahjoitukset lajitellaan Järvenpäässä ja sen jälkeen toimitetaan sekä Järvenpäähän tuleville turvapaikanhakijoille että vastaanottokeskuksiin niiden ilmoittamien tarpeiden mukaan. Sellaiset lahjoitukset, joita vastaanottokeskukset eivät pysty juuri nyt vastaanottamaan, voidaan toimittaa joko Punaisen Ristin Konttiin tai ViaDia Järvenpään käyttöön. ViaDian kautta lahjoitukset käytetään paikallisen diakoniatyön hyväksi, jolloin osa lahjoituksista toimitetaan suoraan järvenpääläisille turvapaikanhakijoille ja vähävaraisille ja osa myydään ViaDia-torin myymälässä ja tuotto menee paikalliseen diakoniatyöhön.

Lisäksi keräykseen on ilmoitettu todella paljon sänkyjä. Kaikille sänkynsä turvapaikanhakijoille luvanneille jo suuri kiitos! Valitettavasti varastointitilaa sängyille ei tällä hetkellä ole, joten pystymme ottamaan niitä vastaan vasta varsinaisen keräyksen päätyttä ja sitä mukaa, kun saamme niitä eteenpäin vastaanottokeskuksiin. Palaamme sängystä ilmoittaneille heti, kun pystymme sänkyjä ottamaan vastaan. 

Tällä hetkellä järjestäjät kiittävät siis järvenpääläisiä suunnattomasta auttamisen halusta ja toivovat kärsivällisyyttä! Ja vaikka lahjoituksia ei juuri nyt voida ottaa vastaan, vapaaehtoisia otetaan mielellään! Jos pystyt auttamaan tavaroiden lajittelussa tai kuljettamisessa, tai jos sinulla on iso auto projektin käyttöön, ilmoittelethan: jarvenpaa@punainenristi.fi. Kiitos!