Punainen Risti avasi hätämajoituspisteen Äänekoskelle

Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri avasi viime yönä hyvin lyhyellä varoitusajalla Äänekoskelle Kivilahden leirikeskukseen hätämajoituspisteen. Kivilahteen on majoitettu tällä hetkellä 41 henkilöä. Hätämajoitusta järjestetään turvapaikanhakijoille, joilla ei ole vielä paikkaa vastaanottokeskuksessa. Hätämajoitus on aina tilapäinen ratkaisu.

- Jouduimme reagoimaan Kivilahteen majoitetun ryhmän tuloon muutamien tuntien varoitusajalla. Pyrimme saamaan Joutsan ja Jyväskylän vastaanottokeskukset nopeasti käyntiin ja nostamme siihen asti valmiutta hätämajoituksen järjestämiseen koko piirin alueella, toiminnanjohtaja Pekka Annala toteaa.

Punaisen Ristin ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) ovat mukana hätämajoituksen järjestämisessä. Vapaaehtoiset auttavat majoituksen ja ruokailun järjestämisessä sekä neuvovat käytännönasioissa.

Maahanmuuttovirasto arvioi loppukesällä, että tämän vuoden loppuun mennessä Suomeen on voinut tulla jopa 30 000 turvapaikanhakijaa. Tilanne muuttuu päivittäin. Syksyn kylmentyessä hätämajoitusta saatetaan joutua järjestämään jatkossakin.