Tukea ja tekoja turvapaikanhakijalle!

Lahjoituksia turvapaikanhakijoille on ruvennut jo tulemaan ViaDia-torille Järvenpäähän. Keräyksen järjestäjät haluavat kuitenkin painottaa, että lahjoituksia ryhdytään ottamaan vastaan ViaDia-torilla vasta keskiviikkona 16.9. Keräys jatkuu tiistaihin 22.9. asti ja keräyspaikan osoite on Sibeliuksenkatu 12. 

Keräysajat ovat ma-pe klo 10-17 ja viikonloppuna klo 10-14. Lahjoituksia on ViaDia-torilla keräysaikoina vastaanottamassa vapaaehtoisia, jotka tunnistat Punaisen Risti liivistä. Tärkeää on, että keräystoiminta ei häiritse ViaDia-torin normaalia toimintaa, joten tuothan lahjoituksesi sovittuna aikana! Lisäksi lahjoitustavaroihin tulee selkeästi merkitä TUKEA JA TEKOJA TURAPAIKANHAKIJALLE, ja mielellään myös kassin tai laatikon sisältö: esim. naisten / miesten talvivaatteita, lasten vaatteita 50-60cm, liinavaatteita.

Lahjoitukset toimitetaan pitkin syksyä vastaanottokeskuksiin sekä Järvenpäähän saapuville turvapaikanhakijoille ja pakolaisille. Lisäksi tavaraa toimitetaan Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloon.

Vapaaehtoisia on tässä vaiheessa ilmoittautunut hyvin tavaroiden vastaanottoon, mutta keräyksen jälkeen jatketaan lahjoituksten lajittelulla, joten jokainen halukas pääsee varmasti mukaan toimimaan! Myös ystävätoimintaa ja muuta vapaa-ajantoimintaa kehitellään, ja näihin on suunnitteilla koulutusta!

Keräyksessä ViaDia-torilla vastaanotettavien tavaroiden lista on pysynyt samana: puhtaita ja valmiiksi lajiteltuja astioita, talvivaatteita ja vastasyntyneen lapsen vaatteita ja tarvikkeita (vauvanvaunut, rattaat, syöttötuolit, sängyt), peittoja, tyynyjä, lakanoita, pyyhkeitä, verhoja ja kankaisia kauppakasseja sekä polkupyöriä (myös hieman rikkinäiset pyörät kunnostetaan) ja kannettavia tietokoneita, joissa on wlan-yhteysmahdollisuus. Kovalevyt tyhjennetään ja niihin asennetaan uusi käyttöjärjestelmä, joten myös vanhat windows xp-koneet käyvät. Tavaroiden lajittelua ja kuljetusta varten on lisäksi  suuri tarve pahvisille muuttolaatikoille sekä muulle soveltuvalle pakkausmateriaalille.

Jos sinulla on tarjota 80-90cm leveitä perussänkyjä, otathan yhteyttä jarvenpaa@punainenristi.fi, niin sovitaan sängyn toimittamisesta. Sänkyjen vastaanotolle pyritään sopimaan ajankohta mahdollisiman pian.

Keräystä ovat tässä vaiheessa toteuttamassa yhteistyössä Järvenpään kaupungin maahanmuuttajatyö, Hyvä Kasvaa Järvenpäässä -asukasliike, ViaDia Järvenpää, Järvenpään Scoutit, Järvenpään seurakunta, Setlementti Louhela, Vapaaseurakunta Arkki ja Punaisen Ristin Järvenpään osasto. Vapaaehtoistyöhön sekä tuleviin tempauksiin haastetaan mukaan myös kaikki muut järvenpääläiset järjestöt ja toimijat!