OSASTO KERÄÄ NÄLKÄPÄIVÄNÄ TAVAROITA TURVAPAIKANHAKIJOILLE

Marko Helin
Kuvaaja: Marko Helin
Suomen Punaisen Ristin Nastolan osasto kerää leluja ja talvivaatteita toimitettavaksi edelleen turvapaikanhakijoille. Lelukeräys suoritetaan Nälkäpäiväkeräyksen yhteydessä 18.–19. syyskuuta.
 
”Ajatus lelukeräyksestä tuli eräältä toimintaan tulleelta uudelta vapaaehtoiselta. Osastomme hallitus oli välittömästi ajatuksen takana. Ajoitus Nälkäpäiväkeräyksen ansiosta tämäntyyppiseen keräykseen on loistava", kertoo osaston kotimaan avun yhteyshenkilö Marko Helin.
 
Nälkäpäiväkeräys järjestetään 18.–19. syyskuuta Nastolassa tonkkakeräyksenä kahdessa kaupassa - K-Supermarket Nastolassa ja S-market Nastolassa. Lisäksi keräyslippaita on S-market Villähteellä ja K-market Solinassa. Myös koulut osallistuvat tahoillaan lipaskeräykseen. 
 
Leluja vastaanotetaan perjantaina ja lauantaina (18.–19. syyskuuta) ainakin S-market Nastolassa ja K-Supermarket Nastolassa. Muiden paikkojen osalta lista täydentyy myöhemmin. Helin toivoo, että keräykseen tuotaisiin ensisijaisesti leluja, mutta myös vaatteita voi tuoda.
 
”Etenkin isojen erien osalta on hyvä olla ennakkoon yhteydessä osastoon. Talvivaatteista on pulaa, ihan kengistä lähtien. Puutetta on myös etenkin (nuorten) miesten hyväkuntoisista vaatteista, lasten vaatteista ja kaikenlaisista hyväkuntoisista kengistä. Lahjoitettujen vaatteiden tulee olla puhtaita ja ehjiä. Keräykseen kelpaavat peruslelut ja perusurheiluvälineet”.
 
Helin muistuttaa, että Nälkäpäivänä kerätään varoja katastrofirahastoon.
 
”Myös rahalahjoitukset auttavat osaltaan järjestöä auttamaan apua tarvitsevia. Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttajat ovat paikalla kaikkialla maailmassa – myös Suomessa. Sinä päätät, voivatko he viedä toivoa ja turvaa hädässä oleville.”.
 
Punainen Risti auttaa eri puolilla maailmaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä, joihin pakolaiset ja turvapaikanhakijat kuuluvat. toiminnan perusteena on ihmisoikeuksien ja oikeusturvan varmistaminen.