Miten minä voin auttaa?

Auttamisesta tulee hyvä mieli sekä auttajalle että avuntarvitsijalle. Tässä erilaisia tapoja, miten voit olla osana avun ketjua.

Järjestä toimintaa vastaanottokeskukseen

Punaisen Ristin osastot ja vapaaehtoiset järjestävät vastaanottokeskuksissa monipuolista toimintaa (suomen kielen kerhoja,  ulkoilua ja retkiä, läksyhelppiä, henkistä tukea, terveyspistetoimintaa jne.). Tule rohkeasti tutustumaan ja löytämään itsellesi sopivin auttamisen tapa!

Materiaalia ja ohjeita vapaaehtoistoimintaan vastaanottokeskuksissa

Tarjoa turvapaikanhakijoille talkootöitä

Otamme vastaan yksinkertaisia talkootöitä, esim. ulkoalueiden siistimistyöt sekä yksinkertaiset rakennustyöt, ikäihmisten auttaminen sekä koulu- ja yhteisövierailut. Voit myös ehdottaa muita tehtäviä! Talkootyö on luonteeltaan palkatonta, tavanomaista ja yleishyödyllistä. SPR vastaanottokeskuksissa asuvat kuuluvat SPR:n talkoovakuutuksen piiriin.

Lue ohjeet ja täytä talkootoimeksianto: https://www.punainenristi.fi/salama

Tule mukaan osaston toimintaan

Punaisen Ristin vapaaehtoiset toimivat Suomessa yli 500 paikallisessa osastossa. Osastot toimivat omalla alueellaan vapaaehtoisvoimin. Näkyvimpiä toimintamuotoja ovat ensiapuryhmä- ja ystävätoiminta sekä keräykset. Toimintamuodot vaihtelevat suuresti osaston koon mukaan. Myös paikallisosastoihin toivotaan uusia vapaaehtoisia mukaan, täältä löydät Satakunnan piirin alueella toimivat osastot

Liity jäseneksi

Punaisen Ristin jäsenyys on vaivaton tapa tukea järjestön toimintaa ja ottaa kantaa yhteisten arvojen ja tavoitteiden puolesta. Suomen Punaisen Ristin jäsenenä olet mukana ainutlaatuisessa maailmanlaajuisessa verkostossa. Liity jäseneksi.

Lisää Punaisen Ristin tapahtumia Satakunnan piirin alueella löydät myös netistä.

Lisää tapoja auttaa turvapaikanhakijoita löydät täältä

Lämpimästi tervetuloa mukaan!