Tukea ja tekoja turvapaikanhakijalle!

Lahjoituksia turvapaikanhakijoille otetaan vastaan ViaDia-torin tiloissa Järvenpään keskustassa osoitteessa Sibeliuksenkatu 12 keskiviikosta 16.9. tiistaihin 22.9.

Hyväkuntoisia, ehjiä ja siistejä lahjoituksia voi tuoda ViaDia-torille ma-pe klo 10-17 ja la-su klo 10-14. Myymälässä on vapaaehtoisia ottamassa vastaan lahjoituksia. Tunnistat vapaaehtoiset Punaisen Ristin liivistä. 

Lahjoitukset toimitetaan pitkin syksyä vastaanottokeskuksiin sekä Järvenpäähän saapuville turvapaikanhakijoille ja pakolaisille. Lisäksi tavaraa toimitetaan Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloon.

Tällä hetkellä otetaan vastaan vain puhtaita ja valmiiksi lajiteltuja astioita, talvivaatteita ja vastasyntyneen lapsen vaatteita ja tarvikkeita (vauvanvaunut, rattaat, syöttötuolit, sängyt) sekä peittoja, tyynyjä, lakanoita, pyyhkeitä, verhoja ja kankaisia kauppakasseja. 

Lisäksi otamme vastaan tarpeettomia polkupyöriä (myös hieman rikkinäiset pyörät kunnostetaan) sekä kannettavia tietokoneita, joissa on wlan-yhteysmahdollisuus. Kovalevyt tyhjennetään ja niihin asennetaan uusi käyttöjärjestelmä, joten myös vanhat windows xp-koneet käyvät. 

Tavaroiden lajittelua ja kuljetusta varten on lisäksi  suuri tarve pahvisille muuttolaatikoille sekä muulle soveltuvalle pakkausmateriaalille.

Jos sinulla on tarjota 80-90cm leveitä perussänkyjä, otathan yhteyttä jarvenpaa@punainenristi.fi, niin sovitaan sängyn toimittamisesta.

Keräystä ovat toteuttamassa yhteistyössä Järvenpään kaupungin maahanmuuttajatyö, Hyvä Kasvaa Järvenpäässä -asukasliike, ViaDia Järvenpää, Järvenpään Scoutit, Järvenpään seurakunta, Setlementti Louhela, Vapaaseurakunta Arkki ja Punaisen Ristin Järvenpään osasto. Vapaaehtoistyöhön sekä tuleviin tempauksiin haastetaan mukaan myös kaikki muut järvenpääläiset järjestöt ja toimijat; mukaan pääset ottamalla yhteyttä edellä mainittuihin tahoihin!