Valtakunnallisen nuorisotoimikunnan täydentäminen

Jani Rutanen, 2014
Kuvaaja: Jani Rutanen, 2014

Haemme nyt kahta innostunutta ja sopivaa SPR:n nuorisojäsentä nuorisotoimikunnan jäseniksi loppukaudeksi.

Istuvan valtakunnallisen nuorisotoimikunnan jäsenistä kahden elämäntilanne on muuttunut niin, että he jättävät paikkansa toimikunnassa. Siksi haemme nyt kaksi uutta jäsentä toimikunnan loppukaudeksi (yleiskokoukseen 2017 asti).

Nuorisotoimikunnan päätehtävä on kehittää nuorten toimintaa järjestön toimintalinjauksen 2015-2017 sekä nuoriso- ja kouluyhteistyölinjausten mukaisesti. Toimikunnan osaaminen perustuu asiantuntijuuteen eli kokemukseen ja näkemykseen nuoriso- ja vapaaehtoistoiminnasta Suomen Punaisessa Ristissä. Toimikuntalainen tulee olla 15–29-vuotias Suomen Punaisen Ristin jäsen.

Toimikuntalaisten osaamisalueissa korostetaan kokemusta järjestö- ja vapaaehtoistoiminnasta (ei välttämättä Punaisesta Rististä), kokemusta luottamustoiminnasta, sitoutumista Punaisen Ristin periaatteisiin, innostusta, visioita ja vahva halu kehittää Punaisen Ristin nuorten toimintaa. Lisäksi huomioidaan järjestön kaksikielisyyttä, molempien sukupuolten edustus, alueellinen jakautuminen sekä eri ikäryhmät ja eri etninen tausta. Työskentelyn sujuvuuden kannalta suomenkielen taito on eduksi. Täydennyshaussa korostetaan erityisesti edellä mainittujen linjausten toimeenpanossa tärkeäksi nähtyä osaamista sekä hakijan mahdollisuutta sitoutua toimikunnan työskentelyyn.

Työskentely vaatii noin 20 päivää vuodessa, johon sisältyy neljä kokousta, nuorten vuosikokous, nuorten kevättapaaminen, piirivierailuja, työryhmätyöskentelyä kokousten välillä, mahdollisia kansainvälisiä kokouksia ja edustustehtäviä sekä mahdollisia puhelinkokouksia ja aktiivista sähköpostiviestittelyä kokousten välillä. Toimikuntatyöskentely tapahtuu pääsääntöisesti iltaisin ja viikonloppuisin, mutta voi myös vaatia osallistumista arkipäivinä. Valtakunnallisen nuorisotoimikunnan toimikausi loppuu yleiskokoukseen kesäkuussa 2017.

Haku valtakunnallisen nuorisotoimikunnan jäseneksi

Valtakunnallisen nuorisotoimikunnan jäseneksi voi hakea 13.9.2015 mennessä sähköisellä lomakke­e­lla, alla oleva linkki. Nuorisotoimikunnan uudet jäsenet valitaan pääsihteerin esityksestä hallituksen kokouksessa 25.9. 

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1339102&chk=C73WTMQE

Lisätietoa valtakunnallisen nuorisotoimikunnan sekä vaalitoimikunnan työskentelystä antaa:

Toimikunnan puheenjohtaja, SPR:n hallituksen varapuheenjohtaja Otto Kari
puhelin 040-751 7711, otto.kari@punainenristi.fi

Nuorisotoiminnan koordinaattori Johanna Kylmäoja
puhelin 040-630 8567, johanna.kylmaoja@punainenristi.fi