Punaisen Ristin Järvenpään osasto ja Hyvä Kasvaa Järvenpäässä -asukasliike keräävät lahjoituksia Lammin vastaanottokeskukseen

Punainen Risti
Kuvaaja: Punainen Risti

Ihmisillä on viime päivinä ollut valtava halu auttaa Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita, ja vastaanottokeskukset ympäri Suomen ovat saaneet runsaasti lahjoituksia. Olemme todella otettuja ja vaikuttuneita suomalaisten auttamisen halusta ja pyrimme löytämään jokaiselle halukkaalle auttamisen paikan. 

Järvenpäähän ollaan järjestämässä vaate- ja tavarakeräystä Lammilla sijaitsevaan Punaisen Ristin vastaanottokeskukseen. Keräys toteutetaan yhteistyössä Punaisen Ristin Järvenpään osaston ja Hyvä Kasvaa Järvenpäässä -asukasliikkeen kesken. Keräys pyritään toteuttamaan ensi viikolla ja keräysaika ja -paikka ilmoitetaan heti kun ne varmistuvat. 

Artikkelit, joita Lammin vastaanottokeskuksessa tällä hetkellä erityisesti tarvitaan ja pystytään ottamaan vastaan ovat vastasyntyneen vauvan vaatteet sekä erilaiset vauvantarvikkeet kuten vauvanvaunut, lastenrattaat, pinnasängyt ja mahdollisesti syöttötuolit ja sitterit. Myös hyväkuntoisille miestenvaatteille ja kengille on kysyntää. 

Huonekaluista tarve on erityisesti 80-90cm leveille kevytrakenteisille perussängyille, joita on helppo kuljettaa ja joista pystyy tarvittaessa kokoamaan myös parisänkyjä. Myös tuoleja tarvitaan. Lisäksi tarvetta on erilaisille perusastioille sekä peitoille, tyynyille, liinavaatteille ja verhoille. Kaiken lahjoitettavan tavaran täytyy tietysti olla ehdottoman ehjää ja puhdasta! 

Sellaiset lahjoitukset, joita Lammin vastaanottokeskus ei nyt pysty vastaanottamaan, toimitetaan Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloon Vantaalle, jolloin niiden tuotolla tuetaan Punaisen Ristin auttamistyötä sekä kotimaassa että ulkomailla.