Vaatelajittelu alkoi SPR Turun Kontissa - lahjoituksia voi säästää myös pidemmälle syksyyn

"Lajittelijoiden työtilaa ympäröi lahjoituspussien vuori"
"Konttiin on tulvinut vaatelahjoituksia"
"Lajittelussa lahjoituksena tulleita miesten vaatteita"
"Vaatteet tarkastetaan huolella"
"Lajittelijoilla riittää kiirettä"

SPR Turun Konttiin on tullut runsaasti lahjoituksia turvapaikanhakijoille. Punaisen Ristin vapaaehtoiset aloittivat vaatteiden lajittelun torstaina Kontin työntekijöiden apuna. Päivittäin vaatelajittelussa on 12-16 vapaaehtoista - iso kiitos kaikille!

Lahjoitetut vaatteet tarkistetaan huolella, mm. rikkinäisiä tai likaisia vaatteita ei voida laittaa eteenpäin. Vapaaehtoiset saavat lajitteluun opastuksen Kontin työntekijöiltä, ja osaavat sitten jo neuvoa ja auttaa myös toisiaan, kun hetki on opeteltu ja lajiteltu. Näin lajittelu sujuu hyvin ja joutuisasti.

Lajittelussa oli torstaina vapaaehtoisten kesken iloinen ja positiivinen tekemisen meininki, ja heistä oli mukavaa tulla auttamaan ja tehdä jotakin konkreettista.

Lahjoittajia pyydetään varastoimaan vaatteita hetki kotona - niitä tarvitaan myös myöhemmin

Lahjoituksia turvapaikanhakijoille on tullut Konttiin niin paljon, että tällä hetkellä Kontti alkaa olla ääriään myöten täynnä. Lahjoittajia pyydetäänkin nyt malttamaan mielensä hetken, ja toivotaan että lahjoituksia tuotaisiin hieman myöhemmin, koko syksyn ajan. Näin saadaan sekä lajittelu että varastointi toimimaan paremmin ja näin myös auttamisen ketju turvapaikanhakijoille varmistetaan pidemmäksi aikaa.

Lahjoituksien osalta edelleen suurin tarve on erikokoisista miesten vaatteista ja varsinkin jalkineista - niitä otetaan vastaan mieluusti koko ajan. Lastenvaatteita ei vastaanottokeskukseen juuri nyt tarvita, sillä lastenvaatteita on tullut runsaasti ja myös siksi, että vastaanottokeskuksessa pieniä lapsia on vähän. Noin 80 % vastaanottokeskuksen asukkaista on miehiä.