Auttamisen halu on nyt valtava

Keskiviikkoiltapäivästä torstaiaamuun meihin on ottanut yhteyttä yli 240 henkilöä, jotka haluavat tehdä jotakin Suomeen saapuneiden ja saapuvien turvapaikanhakijoiden auttamiseksi. Ilmoittautuneiden määrä kasvaa koko ajan.

Uusia vapaaehtoisia on muutaman päivän aikana pelkästään Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella ilmoittautunut reilusti yli 1500. Lisäksi kymmenet yksittäiset henkilöt ja monet yritykset ovat tarjonneet vaate- ja tavaralahjoituksia vastaanottokeskuksille.

Olemme todella otettuja ja vaikuttuneita suomalaisten auttamisen halusta ja pyrimme löytämään jokaiselle halukkaalle auttamisen paikan. Tämä ja viesteihin vastaaminen vie kuitenkin aikaa, joten malttia tarvitaan.

Koulutusta järjestetään

Järjestämme lähiaikoina ylimääräisiä ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan kursseja sekä Punainen Risti -tutuksi ja Tulijan tukena -koulutuksia. Aikatauluista tiedotamme heti kun saamme koulutukset järjestettyä. Punaisen Ristin vapaaehtoisina toimivien toivotaan käyvän koulutuksen, jossa saa tietoa järjestön ja vapaaehtoistoiminnan periaatteista sekä eri toimintamuodoista.

Vaate- ja tavaralahjoitukset

Pääkaupunkiseudun vastaanottokeskuksiin on tullut niin paljon vaate- ja tavaralahjoituksia, etteivät ne pysty vastaanottamaan enempää tavaraa. Pulaa on varastotilasta, lisäksi niiden henkilökunnalla on kädet täynnä työtä, eikä heillä tällä hetkellä ole aikaa vastata puheluihin ja sähköpostikyselyihin.

Punaisella Ristillä ei ole Helsingin seudulla vastaanottokeskusta, joten myöskään me emme vastaanota vaate- ja tavaralahjoituksia. Toki uusia vastaanottokeskuksia on vireillä. Jos sellaisia perustetaan, paikallisosastot todennäköisesti järjestävät keräyksiä tai talkoita esimerkiksi vaatteiden lajittelussa. Näistä tiedotamme Facebookissa ja nettisivuillamme.

Pääkaupunkiseudulla tavaroita on mahdollista lahjoittaa myös Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloihin Espoossa ja Vantaalla. Suuremmat erät, esimerkiksi huonekalut, Kontti noutaa. Tavaratalojen yhteystiedot löydät täältä http://kontti.punainenristi.fi/tavaratalot

HUOM! Tilanne vaihtelee eri puolilla Suomea, kannattaa seurata Punaisten Ristin eri piirien tiedotusta.