KUDO VILLASUKKIA TURVAPAIKANHAKIJOILLE

Suomeen saapuvilla turvapaikanhakijoilla on pulaa lämpimistä vaatteista ja talvikelit ovat tulossa. Samaan aikaan moni meistä tahtoisi tehdä jotain konkreettista turvapaikanhakijoiden auttamiseksi.
 
Tässä eräs mahdollisuus osallistua: kudo turvapaikanhakijalle villasukat! Lämpöiset sukat ovat paitsi tarpeellinen vaate, myös symbolinen tervetulotoivotus Suomeen. Villasukkiin liittyy turvallisuuden ja kodikkuuden tuntua: kenties juuri sinun kutomasi sukat ovat eräs pieni apu jonkun turvapaikanhakijan kotoutumisessa.
 
Toimi näin:
 
1. Kudo sukat rakkaudella ja vapaalla tyylillä. On hyvä saada usean kokoisia sukkapareja, koska sukkia tarvitsevat niin vauvat kuin isojalkaiset aikuisetkin.
 
2. Liitä valmis sukkapari pienellä langanpätkällä yhteen. Kiinnitä samalla sukkiin pieni pahvilappu, johon voit kirjoittaa oman nimesi ja halutessasi omat lyhyet terveisesi. Voit laittaa terveiset vaikkapa suomeksi ja englanniksi, jotta turvapaikanhakija saa maistiaisen suomen kielestä! 
 
Esimerkiksi näin:
 
[Toinen puoli:] "Sukat teki Matti. ♥ Tervetuloa Suomeen!"
 
[Toinen puoli:] "Socks made by Matti. ♥ Welcome to Finland!"
 
3. Lähetä sukat postissa itseäsi lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon - SPR toimittaa sukat eteenpäin vastaanottokeskuksiin! Osoitteet löydät hiukan alempaa. Kirjoita kirjekuoreen "Villasukat turvapaikanhakijalle".
 
Punainen Risti, Hämeen piiri
PL 369
33101 Tampere
 
Sukkia kerätään vuoden loppuun saakka. Haasteen järjestävät Refugee Hospitality Club -ryhmä sekä Yhteismaa ry. Yhteistyökumppaninamme toimii Suomen Punainen Risti