Vastaanottokeskus

Materiaalilahjoitukset

Tällä hetkellä turvapaikanhakijoiden määrän merkittävä kasvu on aikaansaanut auttamishalun monissa kansalaisissa ja olemme saaneet huomattavan määrän tavara- ja vaatelahjoituksia Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin alueella. Järjestö haluaa kiittää suuresti kaikkia lahjoittaneita!

Kontti kierrätystavarataloja on Joensuussa, Kuopiossa, Espoossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. http://kontti.punainenristi.fi/tavaratalot

Konttien kautta lajiteltu tavaraa siirtyy eteenpäin vastaanottokeskuksiin tarpeen mukaan -mikäli ei tarvetta juuri tuolle tavaralle ole menee se myyntiin ja lahjoitus menee Punaisen Ristin toiminnan tukemiseksi. Keskuksissa avuntarve vaihtelee suuresti. Huomaathan että osaa vastaanottokeskuksista pyörittää SPR, osaa valtio, osaa kunta ja osaa kaupunki – Kontin kautta toimitamme tavaraa SPR:n ylläpitämiin vastaanottokeskuksiin.

Laitamme eteenpäin turvapaikanhakijoille sellaista tavaraa, jota lahjoittaja voisi itse vielä käyttää tai antaa lahjaksi vaikka tutuille. Tarvetta on perustarvikkeille, joita tarvitaan arkielämässä. Vaatteen tulee olla puhdas ja ehjä (Emme voi lähettää vastaanottokeskuksiin likaisia ja rikkinäisiä vaatteita - Punaisella Ristillä ei ole mahdollisuutta pestä vaatteita.

Tule mukaan vapaaehtoiseksi!
Haluatko auttaa? Tule mukaan vapaaehtoiseksi turvapaikanhakijoiden avuksi ja tueksi - ihmisenä ihmiselle. Apu voi olla ohjausta ja neuvontaa, seuranpitoa, mielekästä ohjelmaa tai arkista käytännön apua keskuksessa kuten kahvituksissa ja ruuanjakelussa avustamista tai tavaroiden hyllyttämistä.

Kiteen vastaanottokeskukseen voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi tämän linkin kautta:
https://www.lyyti.fi/group/kitee

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

===========

- Vapaaehtoiset ovat osallistuneet talkoovoimin hätämajoituspaikkojen ja vastaanottokeskusten avaamiseen. He auttavat turvapaikanhakijoita arjen kysymyksissä sekä järjestävät heille mm erilaista vapaa-ajan toimintaa. On ollut myös tärkeää että vapaaehtoisemme ovat toimineet oikean tiedon välittäjinä omissa yhteisöissään tilanteessa jossa huhut liikkuvat nopeaan. Punaisen Ristin toimintaan on ilmoittautunut lyhyessä ajassa satoja uusia vapaaehtoisia, Kaisu Haataja  kertoo.

Mitä sinä voit tehdä?

Tule mukaan vapaaehtoiseksi!
Tarve vaihtelee alueittain.  Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi turvapaikanhakijoiden tueksi:  https://www.lyyti.in/vapaaehtoiseksi

Keskustele!
Asennetyö on nyt todella tärkeää: kaikki voimme puhua asiallisesti turvapaikanhakijoista, etsiä ja jakaa tietoa ja käydä keskustelua omissa yhteisöissämme. Liity SPR savokarajaln piirin Fecebook ryhmään https://www.facebook.com/sprsavokarjala?ref=ts&fref=ts

Tietoa keskustelun pohjaksi löydät mm täältä:

https://www.punainenristi.fi/tutustu-punaiseen-ristiin/tyomme-suomessa/t...

https://www.punainenristi.fi/tutustu-punaiseen-ristiin/tyomme-suomessa/t...

https://www.punainenristi.fi/tutustu-punaiseen-ristiin/tyomme-suomessa/t...