Ystäviä kaivataan maahanmuuttajille ja vanhuksille- mukaan kurssien kautta!

Minttu Nikula
Kuvaaja: Minttu Nikula
"Kuva monikulttuurisuutoiminnan koulutuspäivästä Kokkolasta 2015"

Kokkolassa kaivataan ystävätoimintaan lisää vapaaehtoisia ystäviä!

Syksyn mittaan järjestetään vapaaehtoisille maksuttomia koulutuksia, joiden kautta pääsee helposti mukaan toimintaan. Jo ensi viikolla, elokuun 31. päivä voi osallistua ystävätoiminnan lyhytkurssille, jonka kautta voi tulla mukaan auttamaan lievittämään kasvavaa yksinäisten ikäihmisten joukkoa. Kurssilla perehdytään Punaiseen Ristiin järjestönä, käydään läpi vapaaehtois- ja ystävätoiminnan periaatteita, pohditaan omia vuorovaikutustaitoja ja jaksamista vapaaehtoisena. 

Peruskurssilta voi jatkaa maahanmuuttajan ystäväksi perehdyttävään Tulijan ystävänä ja tukena-kurssiin. Kurssilla tutustutaan eri aihealueisiin, pohditaan Suomea maahanmuuttomaana, tutustutaan erilaisiin maahanmuuttoon liittyviin käsitteisiin, kotoutumisen prosesseihin ja eri kulttuurien väliseen vuorovaikutukseen.

Tarve uusille vapaaehtoisille ystäville on suuri. Tällä hetkellä Kokkolassa ystävää odottaa kolmisenkymmentä vanhusta ja uusia pakolaisia on tulossa vuoden vaihteessa sama määrä, noin kolmisenkymmentä henkilöä. Vapaaehtoistoiminnasta saat ihania kokemuksia, pääset mukaan järjestön toimintaan, tutustut muihin vapaaehtoisiin ja saat auttaa muita, parhaimmillaan solmit elämänpituisen ystävyyssuhteen.

Lämpimästi tervetuloa!!

Ilmottautumiset ja lisätietoa ystävätoimistosta  0400442953/ ystava.kokkola@gmail.com.