Verkot vesille - mukaan toimintaan

Verkot vesille - mukaan toimintaan -jäsenhuoltoviikko Oulun piirissä.

”Verkot vesille - mukaan toimintaan” on aikoinaan Oulun piirihallituksen ja ohjelmavaliokunnan kehittämä jäsenhuollon malli. Jäsenhuoltoviikolla on  yhden illan aikana ideana ottaa yhteyttä puhelimitse kaikkiin viimeisen puolen vuoden aikana osaston jäseniksi liittyneisiin ja toivottaa heidät tervetulleeksi osastoon sekä kertoa samalla osaston eri toimintamahdollisuuksista.  Illan aikana on myös hyvä käydä läpi ja varmistaa, että kaikkiin viimeisen puolen vuoden aikana netin kautta vapaaehtoiseksi ilmoittautuneisiin on oltu yhteydessä, ja että he ovat päässeet mukaan itselleen mieluisaan toimintaan.

Verkot vesille - mukaan toimintaan -jäsenhuoltoviikko toteutetaan kaksi kertaa vuodessa, helmikuussa ja syyskuussa. Syyskuussa lasketaan Verkot vesille ennen Nälkäpäivää, jolloin voidaan samalla kutsua uusia mukaan kerääjiksi.

Verkot vesille –illan toteuttamista varten osasto tilaa piiritoimistosta Järjestötyönsuunnittelijalta tuoreen listauksen uusista puolen vuoden aikana tulleista jäsenistä. On tärkeää, että osasto huomioi listasta mahdolliset yhteydenottokiellot. Jos jäsen on kieltänyt tietyn yhteydenottotavan se on merkitty listaan Y-kirjaimella. Myös vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden listasta huomioidaan henkilön valitsema yhteydenottotapa (puhelimitse tai sähköpostilla). Alle 18 -vuotiaiden yhteydenottoa varten on luotu muokattava kirjepohja (liitteenä sivun alareunassa).

 

Näin toteutat Verkot vesille – mukaan toimintaan -illan osastossasi:

1. Kootkaa osaston hallitus ja toimintaryhmät yhteen ideoimaan soittokierrosta

2. Tehkää yhteenvetolista osaston toimintaryhmistä ja ryhmien vetäjien yhteystiedoista

3. Kootkaa lista tulevista tapahtumista ja koulutuksista, osaston kokouksia unohtamatta

4. Sopikaa puhelinkorvauskäytännöistä osaston hallituksessa

5. Sopikaa soittajajoukko Verkot vesille -mukaan toimintaan -illan toteuttajiksi

6. Laskekaa verkot vesille osastolle parhaiten sopivana iltana soittamalla (tai sähköpostilla)  kaikille viimeisen puolen vuoden aikana osastonne jäseniksi liittyneille. Kertokaa uusille vapaaehtoisille osaston toiminnasta, kutsukaa heitä mukaan toimintaan ja osaston kokouksiin.

7. Lähestykää alle 18-vuotiaita nuorisojäseniä kirjeellä (liitteenä alapuolella)