Ystävätoiminta

Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Rovaniemellä ystävänpäivän tunnelmia pakkasessa ja koronan varjossa."
Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Pellossa ystävät ovat mukana ikääntyville tarjottavassa ryhmätoiminnassa. "
Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Kohtaamispaikka Hautajärvellä Sallassa. Vähän frisbee-golffattiin."
Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Savukoskella tutustuttiin Kotikontuun joka on kotipalvelua ikääntyville tarjoava yritys. Juotiin nokipannukahvit ja laulettiin."
Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Kemijärvellä tarjottiin kuumia makkaroita Ystävänpäivänä 2022."
Savukoski-Pelkosniemen osaston kuva-arkisto
Kuvaaja: Savukoski-Pelkosniemen osaston kuva-arkisto
"Pelkosenniemellä vietiin kotiin ystävänpäiväkori. Mukana tervehdyskäynnillä oli ihmisten paras ystävä. "
Sirkka Kellokumpu
Kuvaaja: Sirkka Kellokumpu
"Sallassa tarjotaan Sallapäivillä heinäkuussa 2022 riksapyöräkyytiä. "
 

Etsitkö harrastusta joka tuottaa iloa Sinulle ja samalla myös toiselle ihmiselle.

Ryhdy Punaisen Ristin ystäväksi.

Jos olet miettinyt, että onko yhden ihmisen tekemisellä merkitystä niin usko pois, kyllä sillä on. Punaisen Ristin ystävät ovat tehneet erittäin paljon merkityksellisiä tekoja vain olemalla läsnä ja kuuntelemalla. Jos sinä haluat tällaiseksi ystäväksi, niin tule mukaan. Saat itsekin uusia ystäviä ja opit uusia taitoja. Saat myös koulutusta ja virkistystä.

Lapin piirissä on tällä hetkellä ystävätoimintaa14 paikkakunnalla. Vapaaehtoisia ystäviä on noin 170. Mukaan tähän joukkoon pääset ottamalla yhteyttä Punaisen Ristin paikallisosastoon tai Lapin piiritoimistoon. Auttamisen halu ja tavallisen ihmisen tiedot sekä taidot riittävät, Punainen Risti kouluttaa sinut tehtävääsi.

Ystävätoiminnassa voit tehdä monenlaista. Tarjolla on sekä pidempiaikaisia tehtäviä esim. henkilökohtaisena ystävänä tai lyhytaikaisia kertaluonteisia tehtäviä, kuten saattajana toimiminen.

Ystävä on kuuntelija ja keskustelija. Hän vierailee säännöllisesti esimerkiksi yksinäisen ikäihmisen luona kotona tai palvelutalossa. Ystävät voivat auttaa maahanmuuttajia kotoutumaan paikkakunnalle.  Ystävät voivat toimia laitosvapaaehtoisina ja vierailla sairaaloissa ja palvelutaloissa. He järjestävät virkistystoimintaa yhdessä laitosten henkilökunnan kanssa. Ystävä voi olla mukana harrastamassa, ulkoilemassa tai arjen pienissä askareissa.Ystävät voivat toimia saattajina lääkärikäynnillä, kauppamatkoilla tai ulkoillessa. Ystävät järjestävät kerhoja, retkiä ja virkistystilaisuuksia. Punaisen Ristin ystävät saavat tukea toisiltaan ystäväryhmissä, jotka kokoontuvat virkistyksen, koulutuksen ja ohjauksen merkeissä.

Voit itse päättää mihin vapaaehtoistoimintaan haluat ja paljonko annat aikaasi.

Ystävätoiminnan koulutus

Ystävät koulutetaan ystävätoiminnan peruskurssilla (3 t), josta saa valmiuksia vuorovaikutustaitoihin ja apua tarvitsevan kohtaamiseen sekä eväitä käytännön toimintaan.

Ystävätoiminnan kurssit löydät Oma Punaisesta Rististä, osoiteesta: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/front

Ystävätoiminnasta voit kysyä lisää sosiaalitoiminnan suunnittelijalta Sirkka Kellokummulta p. 0400 703 289 / sirkka.kellokumpu@redcross.fi tai vapaaehtoistoiminnan kehittäjältä Nina Ekonojalta p. 0400 352 770 / nina.ekonoja@redcross.fi