Ystävävälityksen koulutuksesta hyviä eväitä toimintaan

"Ystävävälittäjäkoulutuksen suorittaneet Lapin ja Oulun piiristä. Vas. Eeva, Asta, Malla, Maisa, Saana (takana) Pia ja Iina edessä. Istumassa Sirkka ja Pauliina. "
"Ruokatauolla oli mukava vaihtaa mielipiteitä. Kuvassa oikealla kouluttaja Anne Pälve Länsi-Suomen Piiristä"

Oulun ja Lapin piirin yhteinen Ystävävälittäjäkoulutus pidettiin Oulussa lauantaina 15.8.2015. 

Lapin piiristä siihen osallistuivat Maisa Mäensivu Rovaniemen osastosta, Marja-Leena, Malla, Laatikainen Pelkosenniemen osastosta ja Saana Veltheim Kittilän osastosta. Oulun piiristä oli neljä osallistujaa, Eeva Väyrynen Suomussalmelta, Asta Hietala Taivalkoskelta, Iina Virtalaakso Oulusta ja Pia Quiroz Limingalta. Myös sosiaalipalvelusuunnittelijat Pauliina Rasinkangas Oulun ja Sirkka Kellokumpu Lapin piiristä osallistuivat koulutukseen. Kouluttajana toimi Länsi-Suomen piiristä Anne Pälve.

Kurssilaiset saivat hyvää tietoa ja materiaalia ystävävälitykseen. Erittäin hyvänä pidettiin myös sitä, että saatiin vaihtaa kokemuksia ja saatiin hyödyllisiä vinkkejä toimintaan. Osallistujista osa toimi,  tai oli jo pitkään toiminut ystävävälittäjänä ja osa oli ihan uusia. Kouluttajalla oli taustalla pitkä kokemus ystävävälittäjän tehtävistä ja hänen antamansa esimerkit tekivät koulutuksesta oikein käytännönläheisen. Palautteen mukaan koulutus oli erittäin hyvä ja järjestämme uuden koulutuksen v. 2016 aikana.