Uutta potkua yhteistyöhön

Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"Kyyjärven yhteistyötapaamisen osanottajat: SPR:n Omaishoitajien tukitoiminnan projektista Anna-Kaisa Oja (vas.),Kyyjärven osaston ystävävälittäjä Eliisa Heiskanen,Perusturvaliikelaitos Saarikan muistihoitaja Anne Mäntynen,Kyyjärven seurakunnan diakoni Riitta Kytölä, Keski-Suomen Muistiyhdistyksestä Johanna Lahtinen,ystävätoiminnan kehittämisprojektin aluetyöntekijä Anne Pälve ja Koko Suomi Leikkii -hankkeen leikkilähetti Taija Savolainen."
Erja Salmela
Kuvaaja: Erja Salmela
"Kinnulassa kokoontuivat diakoniatyöntekijä Jutta Hiltunen (vas.), ystävätoiminnan kehittämisprojektista Anne Pälve, muistiyhdistyksestä Johanna Lahtinen ja Pirkko Leppänen, leikkilähetti Taija Savolainen, hoitaja Sanna Piispanen, sosiaaliohjaaja Hellevi Pekkarinen, omaishoitajien tukiprojektista Anna-Kaisa Oja sekä SPR:n Kinnulan osaston sihteeri Hellin Urpilainen,"

Ikäihmisten yksinäisyys puhuttaa koko valtakunnassa, myös Keski-Suomessa. Asian kanssa töitä tekevät toimijat ovatkin päättäneet kehittää yhteistyötään. Tarkoituksena on miettiä esimerkiksi yhteisten tapahtumien järjestämistä Pohjoisen Keski-Suomen kuntien alueella ja saada uusia ihmisiä mukaan omaishoitajien ryhmiin sekä Terho-kerhoihin. Myös koulutusyhteistyötä aiotaan kehittää, esimerkiksi SPR:n ystävätoiminnan koulutukset sekä Muistiyhdistyksen tarjoamat koulutukset voidaan yhdistää koulutuspaketiksi, josta on hyötyä omaishoitajille ja ystävänä toimiville.

Kyyjärvellä ja Kinnulassa järjestetään virkistystapahtumia

Kyyjärvellä ryhdyttiin tuumasta toimeen ja saatiin saman pöydän ääreen Punaisen Ristin ystävätoimijoita, Muistiyhdistyksen, kunnan ja seurakunnan edustajia. Muistiviikolla 21.9 – 27.9. järjestetään tapahtumia eri paikkakunnilla ja niissä jaetaan tietoa esimerkiksi erilaisista virkistysryhmistä.

Myös Kinnulassa ideoitiin ahkerasti uusia tapahtumia. 7.10. järjestetään ikä-ihmisten virkistys- ja ensitietopäivä, jossa puhutaan esim. ajokorttiasioista. Tarjolla on myös hemmottelua jalkahoitojen merkeissä. Lisäksi Kinnulaan on tulossa Ystävätoiminnan lyhytkurssi 29. syyskuuta, josta toivotaan lisää vapaaehtoisia ystävätoimintaan.

Teksti:Erja Salmela