Vastaanottokeskustoiminta Satakunnan piirin alueella

Oikeus hakea turvapaikkaa perustuu mm. YK:n ihmisoikeussopimuksiin, joihin Suomikin on sitoutunut. Suomen Punaisen Ristin tehtävänä on mm. toimia viranomaisten tukena turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottamisessa (asetus Suomen Punaisesta Rististä). Lisäksi tässä tilanteessa Suomen Punaisen Ristin toimintaa ohjaa järjestön tärkein periaate avun tarpeessa olevien ihmisten auttamisesta. Arvojemme mukaisesti tehtävämme on auttaa tulijoita heidän tullessaan vieraaseen maahan ja helpottaa heidän kotiutumistaan yhteiskuntaan myös pitkäjänteisesti.

Turvapaikanhakijat majoittuvat vastaanottokeskuksissa sinä aikana, kun heidän turvapaikkapyyntönsä on käsittelyssä. Vastaanottokeskuksia perustetaan maahanmuuttoviraston pyynnöstä. Maahanmuuttovirasto vastaa turvapaikanhakijoiden asioista ja kustannuksista. Lue lisää vastaanottotoiminnasta Maahanmuuttoviraston sivuilta.

Satakunnan piirin alueella toimii tällä hetkellä yksi Suomen Punaisen Ristin ylläpitämä yksikkö: Porin vastaanottokeskus (Liinaharja), Langintie 2, 28600 Pori. Puhelin: 040 773 4868.

Palaute

Vapaaehtoistoiminnankoordinaattori Maria Väkiparta, Toimipiste Porin vok, Langintie, Pori

(Harjavalta, Kokemäki, Pori ja Rauma)

Puh. 040-7716497, vapaaehtoiset.satakunta@vokki.fi (link sends e-mail)

- See more at: https://rednet.punainenristi.fi/node/2735#sthash.Nzq6mdub.dpuf

Vapaaehtoistoiminnankoordinaattori Maria Väkiparta, Toimipiste Porin vok, Langintie, Pori

(Harjavalta, Kokemäki, Pori ja Rauma)

Puh. 040-7716497, vapaaehtoiset.satakunta@vokki.fi