SPR monessa mukana

Piro Määttä
Kuvaaja: Piro Määttä
"Tulevat auttajat tutkimustyössä"
Pirjo Määttä
Kuvaaja: Pirjo Määttä
"Leikkaussalissakin autetaan takki kirurgin päälle..."
Pirjo Määttä
Kuvaaja: Pirjo Määttä
"Neuvottelutilanne"

SPR Raahen osasto on aktiivisesti osallistunut paikkakunnan tapahtumiin. Päivystys ja nukkesairaala ovat olleet osa Raahen kesää. 

Olimme mukana mm. Raahen meripäivillä, Pikkulahti Kids-tapahtumassa, Sulatossa ja vielä syyskuussa Logomo tapahtumasssa.

Nukkesairaala on ehdoton hitti mukaansa tempaisevalla nalle ja nukkepotilailla ja raatavan ja avustavan Alma Apuhoitajan ansiosta. Moni raavaampi mieskin jäi kuuntelemaan Alman ja lasten hoitotiiminn työkeskusteluja.

Hiljaista  työtä tehdään ystävätoiminnassa. Tälle syksylle repäistiin vielä Oulun piirin kanssa yhdessä toinen ystävätoiminnan koulutus. Molemmat olivat lyhytkursseja, mutta tehokkaita. Ystävien kysyntä on vilkastunut ja koulutettuja ystäviä tarvitaan. Palautteen mukaan ystävien löytyminen on ollut kaamoksen valo. Ensi vuonna tulee uusia koulutuksia. 

Keväällä käynnistyi seurakunnan kanssa Kansainvälinen klubi ja nyt syksyllä aloitti Naisten klubi. Ne on kaikille tarkoitettuja iltoja ja tutustumispaikkoja. Kansainväliseen voi tulla vaikka koko perhe ja naisten klubiin saa ottaa alle 8-vuotiaat lapset mukaan. Nämä molemmat auttavat erilaisten ihmisten tutustumista toisiinsa ja oppimaan toisiltaan. Opitaan eri kulttuureista puolin ja toisin.

Syksyllä Raahen Pointti pani hyvän kiertämään. Lahjaksi saatu kampaamon kalustus lahjoitettiin palvelutalo Mainingin käyttöön ilahduttamaan vanhuksia ja partureita. Kampaustaso ja pari isoa peiliä saavat varmasti hymyn ja silmät tuikkimaan vanhojen rouvien ja neitien katsoessaan kaunistumistaan.

SPR veripalvelun kahvituksen on hoitanut Tuulan koordinoimana joukko vapaaehtoisia. Koordinaattori vaihtuu Ainoksi, mutta kahvitus jatkuu entiseen malliin. Kiitos Tuulalle vuosien työstä.

Lokakuussa käytiin Toivo ry:n 5-vuotis synttäriemuissa ja nautittiin lasten esityksistä.

Kampuksen2-päiväisen  joulutapahtuman aikana osasto esitteli toimintaansa Rantakatu 7 E. Tilat tulevat olemaan osaston kokous-, koulutus-, ja vapaaehtoistyön Raahen kaupungilta vuokrattua tilaa. Pointti-kierrätyskauppa jatkaa entiseen malliin ja on edelleen yleinen kokoontumispaikka.

Raahen osasto ja Pointti kierrätysmyymälä esittelivät SPR:n, osaston ja Pointin toimintaa Raahen kampusalueella 4. - 5.12. pidetyillä joulumarkkinoilla.

Jouluisilla markinoilla 150 ihmistä kävi myös katsomassa meitä. Ajankohtaiset asiat puhututti. Kyseltiin vastaanottokeskuksista, koulutuksista ja SPR:n tuotteista. Tammikuun 14. ja 15. 2016 pidettävät ystävätoiminnan ja Ystävän tukena kurssit kiinnostivat monia.Kaikkien kävijöiden kesken arvoimme Raahen Prisman lahjoittaman herkkukorin (kuvassa) voitti Tuula Hieta. Onnittelut voittajalle!

Vapaaehtoiset eivät huutele tekemisistään. Moniko tietää, että ensimmäisten syyrialaisten tulo n. vuosi sitten Ruukin vastaanottokeskukseen näkyi mm. pointtilaisten tempauksena. Osa heistä vapaaehtoisena rakensi ja käynnisti  Ruukkiin kirpputorin. Pointilaisista on aina löytynyt pyydettäessä apua. Raahen käynnistyy parasta aikaa vastaanottokeskus SPR Oulun piirin ja vastaanottokeskuksen koordinoimina. Sieltä löytyy myös osaston vapaaehtoisia rakentamassa kotia tulijoille. Pyyteetön työ koetaan ja on arvokasta. Suuri kiitos kaikille vapaaehtoisille.