Omaishoitajien tukitoiminta

Jaana Paasonen
Kuvaaja: Jaana Paasonen

Tervetuloa mukaan toimintaamme omaishoitajana tai vapaaehtoisena! 

Varsinais-Suomen piirissä omaishoitajien tukitoiminnassa mukana olevat osastot järjestävät vertaistukea, koulutusta, ohjausta ja virkistystoimintaa kaikille omaishoitotyötä tekeville riippumatta, onko sopimusomaishoitaja vai ei.

 

OMAISHOITAJA PÄÄSTÄ IRTI – MATKALLA KOHTI LUOVUUTTA

tule tuulettamaan päätäsi arkihuolista ”luonnosta ammentaen” Vuokon päivänä 2.5. klo 10-14

Kehityksen Kerhotalolle Lystiläntie 21, 21500 PIIKKIÖ

Mukaan tarvitset vain avoimen mielen ja ulkoiluun sopivan varustuksen. Ohjelma on suunnitelu hyvin liikkuville sekä myös niille joilla on haasteita maastossa kävelyn kanssa Ilmoittaudu mukaan tekstiviestillä numeroon 043 824 1030, kirjoita viestiin osallistujien nimet, jos hoidettavasi tulee mukaan, niin huomioithan, ettei kerhotilassa ole inva mitoitettua wc:tä. Tapahtuma on maksuton ja sisältää ohjelman ja lounastarjoilun.

 

 

Yhteistyössä Salon omaishoitajat ry, Salon Muistiyhdistys ry järjestetään KAIKILLE AVOIN POP-UP KAHVILAA teemana OMAISHOITO. Aika: perjantai 11.5. klo 10-13 paikka Someron kaupungintalo Joensuuntie 20, 31400 Somero, ohjelmassa tietoiskuja mm. Someron kaupungin palveluista, KELAn etuuksista sekä KomPAssi hankkeen kuulumisia. Tervetuloa!

 

Auttajakurssi- kurssi  tiistaina 15.5.2018 klo 17.30- 19.30 Paikka: Tärsky (Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku.Tämä kurssi on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille ja erityisesti heille, jotka asuvat itsenäisesti omassa kodissa. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita! Ilmoittaudu mukaan jaana.paasonen@punainenristi.fi tai 043 824 1030

 

 

Erityisen turvallinen koti erityisperheille 15.9 klo 9.30-15.30 Paikka: Lounatuulet yhteisötalo, Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 TURKU

Tämä kurssi järjestetään yhteistyössä, Tärsky-projektin ja Kehitysvammaisten Tukiliiton kanssa. Kurssi on tarkoitettu läheisille, joiden perheeseen kuuluu erityistä tukea tarvitseva perheenjäsen. Tarvittaessa kurssipäivän ajaksi järjestetään paikan päällä lastenhoito.

Kurssi antaa erityisperheen vanhemmille tai läheisille valmiudet ennakoida kodin tyypillisempiä tapaturmatilanteita ja kiinnittämään huomiota niiden ennalta ehkäisyyn. Lisäksi vanhempien ja läheisten osaaminen ja uskallus toimia kotona tapahtuvissa ensiaputilanteissa lisääntyy. Kouluttajan toimii Punaisen Ristin ensiapukouluttaja. Ilmoittautumistiedot myöhemmin.

 

Lisätietoja: aluetyöntekijä Jaana Paasonen p. 020 701 2423 jaana.paasonen(at)punainenristi.fi