Vilkasta ystävätoimintaa heinäkuussa Mietoisissa

"Pyheen torilla"
"Kylämatka-esitys museolla"

Mietoisten kotiseutuviikko päättyi ulkona pidettyyn hartauteen museolla. Tähän Koivulehdon palvelukodin asukkaita osallistui edellisvuosia enemmän. Ilma oli kolea, mutta vettä ei satanut, joten lämmin kahvi maistui hartaushetken jälkeen. Ystävillä oli haastetta pyörätuolien kanssa, koska maasto on ruohoinen ja pieni mäkikin löytyy.

Koivulehdon grillaustilaisuudessa ystävät grillasivat makkarat ja ne ehdittiin syömään ennen sadetta. Penan poikien aloittaessa lauluaan alkoi sade, jolloin siirryttiin sisätiloihin.

Pyheen torille tehtiin retki invataksilla, mukana koivulehtolaisia ja muita huonosti liikkumaan pääseviä vanhuksia. Pyheen torilla on aina perjantaisin paljon myyjiä ja monenlaista vipinää. SPR:n ystävillä oli myös kahvitusvuoro torikahviossa, joten vanhukset saivat ilmaiset pullakahvit. Melkein kaikki halusivat ostaa herneitä ja mansikoita. Penan pojatkin olivat torilla esiintymässä, joten musiikkia oli myös tarjolla.

Elokuun ensimmäisenä päivänä oli Kylämatkan ensi-esitys museolla. Aiheena tällä kertaa on ”Kotirintaman naiset”. SPR:n Mietoisten osasto maksoi vanhusten ja saattajien liput ja pullakahvit. Monille sodan aikaiset kotirintaman tapahtumat herättivät omakohtaisia muistoja.