Linkit ja vinkit

Linkit ja vinkit -osiosta löydät linkkejä luotettavista terveystiedon lähteistä.

Koronavirus-tilannetta ja ohjeistuksia voi seurata THL:n sivuilla.

Tartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienilla.

 

Osasto voi hakea vuosittain avustusta terveyden edistämisen toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen. Ohjeet ja lisätietoa täältä

Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville. Terveyskirjastossa on yli 10 000 asiantuntijoiden laatimaa artikkelia.

Kotitapaturmat

Kotitapaturmien aineistopankki

Aivoliitto

EHYT ry

Tunne Rintasi

PäihdelinkkiKattava verkkosivusto päihteistä ja riippuvuuksista

Päihdelinkin neuvontapalvelu tarjoaa päihteiden käyttöön ja riippuvuuteen liittyvää verkkoneuvontaa.

Neuvontapalvelussa voi esittää kysymyksiä omasta tai läheisen tilanteesta.

Päihdelinkin tietopankista löytyy pikatietoa, tutkimusartikkeleita, animaatioita ja tietovisoja. Lisäksi Tietopankin Työn tueksi -osiossa on tarjolla oppaita ja puheeksioton ohjeita ammattilaisille.

Nettitestejä ja laskureita:

Yli 65-vuotiaan alkoholimittari

Alkoholin käytön riskit AUDIT

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin.

Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja. Samalla se vaikuttaa koko yhteiskuntamme hyvinvoinnin kehittämiseen.

Alla tietoa EHYTin kohtaamispaikoista Elokoloista, tietoa keskustelun tueksi ja tutkittua tietoa.

EHYT ry ELOKOLOT:

EHYT ry Keskustelun tueksi

EHYT ry tutkittua tietoa

Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville. Terveyskirjastossa on yli 10 000 asiantuntijoiden laatimaa artikkelia.

Aivoterveys, sydänterveys ja diabetes

Yksielämä-sivusto tarjoaa välineitä ja työkaluja työsi helpottamiseksi. Sivustolla tarjotaan luotettavia ja ajantasaisia materiaaleja ammattilaisten työn tueksi, ohjauksen avuksi. Sivuilta löydät aivoterveyteen, sydänterveyteen ja diabetekseen sekä yleiseen terveyden edistämiseen liittyviä aineistoja. Aineistot ovat esimerkiksi oppaita, esitteitä, julisteita ja verkkojulkaisuja.  Ne on jaoteltu sisällön mukaan sekä kohderyhmittäin. 

Sydänliiton  Ammattilaisnetistä löytyy aineistoa, suosituksia ja koulutuksia ammattilaisille. Aineisto on vapaasti käytettävissä ja tulostettavissa.

Tietoa terveydelle paremmista vaihtoehdoista ja sydänmerkki tuotteista. 

Lautasmalli Marttojen mukaan.

Aivoterveys ja ruoka.Tietoa ruoan merkityksestä aivoterveyteen.

Suomen Punainen Risti järjestää keväällä 2020 yhteistyössä Sininauhaliiton kanssa ”Luonto osaksi hyvinvointia” -koulutuksia vapaaehtoisille eri puolella Suomea.

Luonto tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia hyvinvoinnin ja elämänlaadun vahvistamiseen. Luontoon liittyvät aktiviteetit tuovat arkielämään virkistystä ja vaihtelua, jolloin ne koetaan usein merkittäväksi, miellyttäväksi sekä voimaannuttavaksi.  

Koulutuspäivä kestää 5 tuntia ja on tarkoitettu kaikille omaishoitajien tai ikäihmisten kanssa toimiville vapaaehtoisille. Koulutus antaa vapaaehtoisille tietoa, vinkkejä ja valmiuksia luontoympäristön hyödyntämiseen mm. ryhmä- ja virkistystoiminnassa. Koulutuksessa pääsee myös konkreettisesti tekemään tuotteita luontomateriaaleista.