Suomen jalkapallon pelaajayhdistykseltä merkittävä panostus yhdenvertaisuuden edistämiseksi

Altti Näsi
Kuvaaja: Altti Näsi
"SPR:n Lammin vastaanottokeskuksen Ahmed Iisi laukoo pallon joukkuetoveri Dialli Tallin seuratessa vieressä. Joutsenon Sheikh Haji Aden syöksyy pallon eteen."
Altti Näsi
Kuvaaja: Altti Näsi
"Eerikkälän urheiluopisto, Tammela"
Altti Näsi
Kuvaaja: Altti Näsi
"SPR:n vastaanottokeskuksen joukkue vasemmalta ylhäältä Hassan Shiine, Faysal, Daadir, Abdirizaaq, Jarno Laine, vasemmalta alhaalta Mahad ja Osman"
Altti Näsi
Kuvaaja: Altti Näsi
"Turnauksessa on komea voittopokaali"

Suomen eri vastaanottokeskusten välinen jalkapallon Suomenmestaruusturnaus on parhaillaan käynnissä Eerikkilän Urheiluopistolla Tammelassa. Turnaukseen osallistuu joukkueita peräti 13 eri vastaanottokeskuksesta ja tapahtuma huipentuu tämän illan finaaliin.

Maahanmuuttovirasto ja Suomen Jalkapallon pelaajayhdistys ry (JPY) ovat halunneet elävöittää turvapaikanhakijoiden arkea vastaanottokeskuksissa järjestämällä SM-lopputurnaus sekä säännöllisiä paikallisia jalkapallokouluja vuosittain. Turvapaikanhakijoita halutaan opastaa jalkapallon saloihin Suomessa sekä edistää yhdenvertaisuutta ja oikeudenmukaisuutta vastaanottokeskuksissa ja muualla yhteiskunnassamme.

Jokainen vastaanottokeskus on pyrkinyt kokoamaan tänne SM-kisoihin parhaan mahdollisen kokoonpanon. Näin on meilläkin ja turnausvoittoa ollaan hakemassa. Meillä on rento jo hyvä joukkuehenki, kertoo Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskuksen joukkueen valmentaja Jarno Laine.

Tämän vuoden turnauksen järjestäjänä toimii Punaisen Ristin Lammin vastaanottokeskus yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Maahanmuuttoviraston kanssa.

Jalkapalloa televisiosta seuranneet ovat nähneet maailman huippujen rasisiminvastaiset julistukset ennen otteluita ja otteluiden välitauoilla. Suomessakin Jalkapallon pelaajayhdistys on tehnyt jo vuosia yhteistyötä Suomen Monikulttuurisen Liikuntaliiton, FIMU:n, kanssa "Punainen kortti rasismille" -järjestelyllä. Käytännössä pelaajat ja yleisö ovat yhdessä nostaneet eri ottelutapahtumissa konkreettisesti punaista korttia rasismia vastaan. Myös kaikki suomalaiset huippujoukkueet ovat nostaneet julkisesti pukukopeissaan punaista korttia rasismille.