Picnic veti väkeä Taipalsaarella

Jorma Linnavuori
Kuvaaja: Jorma Linnavuori
"Picnic-väkeä Röytyn museotalon edessä Taipalsaarella"
Jorma Linnavuori
Kuvaaja: Jorma Linnavuori
"Röytyn picnic"
Jorma Linnavuori
Kuvaaja: Jorma Linnavuori
"Röytyn piha oli täynnä väkeä"

Punaisen Ristin Taipalsaaren osaston ystävätoiminta ulkoiluttaa viikottain vanhainkodin vanhuksia. Keskiikkona 20. toukokuuta ulkoilutus kestikin normaalia kauemmin. Ystävät järjestivät Taipalsaaren vanhainkodin ja Myllyrinteen palvelutalon asukkaille picnicin Röytyn museotalon pihalla.

Sää oli tapahtumalle otollinen ja vanhuksia saatiinkin liikkeelle yllättävän iso määrä. Kunta järjesti paikalle seurojentalo Väinölän tuolit, jotka hädintuskin riittivät 76 osallistujalle. Tapahtumassa oli tarjolla kahvia, itse leivotut pullat. Kirkonkylän alakoulun oppilaat tulivat paikalle limsapalkalla. He olivat valmistaneet itse tanssi- ja lauluesityksiä. Nähtiinpä tilaisuudessa jonglöörityttökin. Tämän lisäksi laulettiin yhteislauluja viulun ja haitarin säestyksellä.
 
Tapahtumasta saatiin myönteistä palautetta. Moni vanhus kiitteli ystäviä todeten, että tällaista ei ole usein tarjolla.

Tapahtuma on hyvä esimerkki siitä miten yhteistyössä voidaan saada aikaan hyvää mieltä aikaiseksi. Taipalsaaren osaston ystävätoiminnan vetäjä Raili Linnavuori kiitteli tapahtuman jälkeen Taipalsaaren kuntaa Röytyn tiloista ja auttamisesta järjestelyissä, Taipalsaaren Kirkonkylän koulun opettajia ja esiintyneitä oppilaita, soittajia ja ystävätoiminnassa mukana olleita vapaaehtoisia tapahtumasta, josta jäi hyvä mieli niin osallistujille kuin järjestäjille.