Toimintaa nuorille

Kaisa Tauriainen
Kuvaaja: Kaisa Tauriainen
"Hup:in nuoret valtakunnallisessa nuorten kevättapaamisessa Kangasalalla maaliskuussa 2016."
spr
Kuvaaja: spr
"Helsingin ja Uudenmaan piirin uudet nuorisodelegaatit 2016"
Jussi Vierimaa
Kuvaaja: Jussi Vierimaa
"Pipsa Ahjoharju mukana Nälkäpäivä keräyksessä"
Taru Wallenius
Kuvaaja: Taru Wallenius
"Piirin Reddie Kids -ensiapukisaan osallistuneet ryhmät edustivat valtakunnallisissakin kisoissa."

Niin nuoret kuin lapsetkin toimivat paikallisosastoissa, joiden toimintaa Helsingissä ja Uudellamaalla piiritoimisto tukee. Linkkejä ja vinkkejä eri toimintamuodoista päivitetään sivuillemme!

Haluatko Reddie Kids -ohjaajaksi?

Reddie Kids -kerhot ovat lastenkerhoja, joita yli 15-vuotiaat vapaaehtoiset ohjaavat. Lisätietoja kerhoista löydät täältä. Kerhoja kokoontuu Helsingin Patolassa, Vantaan Martinlaaksossa, Espoossa sekä Etelä-Lohjalla.

Nuorisoryhmät

Punaisen Ristin nuorisoryhmissä nuoret ovat aktiivisia toimijoita, jotka pääsevät vaikuttamaan ryhmän toimintaan ja tapaamiskertojen sisältöön. Nuorisoryhmät muun muassa opettelevat ensiapua, tekevät vierailuja kiinnostaviin kohteisiin, osallistuvat ryhmäläisiä innostaviin tapahtumiin sekä suunnittelevat omia tempauksiaan tutustuen samalla Punaisen Ristin periaatteisiin ja sen muihin toimintamuotoihin. Nuorisoryhmään on tervetullut kuka tahansa!

Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella toimivat nuorisoryhmät löydät täältä.

Nuorisodelegaattitoiminta

Nuorten (18-28 v.) avustustyöntekijöiden peruskurssi antaa valmiudet toimia erilaisissa järjestönkehitystehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Kotimaassa nuorisodelegaatit toimivat aktiivisesti osastoissa, keräyksissä ja muissa kampanjoissa. Lisätietoa löydät täältä.

Nuori nuorelle- ystävätoiminta

Nuori nuorelle -ystävätoiminnassa vapaaehtoiskoulutuksen saanut nuori toimii ystävänä kaveria kaipaavalle nuorelle. Ystäväpari tapaa toisiaan yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti ja tekee molempia kiinnostavia asioita yhdessä. Ystäväpari voi esimerkiksi harrastaa ja ulkoilla yhdessä tai käydä vaikkapa kahvilla ja elokuvissa. Lue lisää Nunu-toiminnasta täältä.

Kouluyhteistyö

Suomen Punaisen Ristin ja koulujen yhteistyön tavoitteena on tehdä Punaisen Ristin toimintaa tunnetuksi koulujen opetuksessa ja tarjota koululaisille valmiuksia auttamisen taitojen oppimisessa sekä edistää ensiapu- ja terveystaitoja sekä parantaa monipuolisesti arjen hyvinvointia. Teemakoulukonsepti mahdollistaa monivuotisen ja suunnitelmallisen yhteistoiminnan koulun ja osaston toimintaryhmien vapaaehtoisten välillä. Lisätietoa kouluyhteistyöstä, teemakoulusopimuksista ja Läksyhelpeistä löydät täältä.

Uusimman nuorisotoiminnan uutiskirjeen voit käydä lukemassa tästä linkistä:
https://mailchi.mp/b20e4ed49167/uutisia-nuorisotoiminnasta-410555