Tule mukaan toimintaan!

Toimintamme perusta on vapaaehtoisuus, ja toimintamme mahdollistavat jäsenet.

Jokainen on tervetullut Punaisen Ristin toimintaan. Sinullekin löytyy varmasti jotain sopivaa tekemistä! Vasemmalta sivuvalikosta voit lukaista lyhyet esittelyt Helsingin ja Uudenmaan alueella suosituista toimintamuodoistamme.

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoisena annat aikaasi muiden auttamiseen. Saat meiltä riittävän koulutuksen ja perhedytyksen, ja voit opetella uusia taitoja kiinnostuksesi mukaan.
Punaisen Ristin toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, siis kiitos vapaaehtoisten voimme tarjota ystävän yksinäiselle, ensiapua loukkaantuneelle, lohtua ja turvaa konfliktin uhrille, arjen apua maahan muuttaneelle ja paljon, paljon muutakin.

Jos olet jo valmis kokeilemaan toimintaa, valitse itsellesi sopiva tapahtuma tai koulutus Oma Punainen Risti -sivustolltamme. Omassa voit myös rekisteröityä vapaaehtoiseksi, jolloin toiminnan järjestäjät voivat tarjota sinulle sinua kiinnostavaa toimintaa.
Voit kysyä toiminnasta lisää paikallisosastoiltamme, joita voit hakea postinumerolla täältä. Löydät meidät ja osastomme myös sosiaalisen median kanavilta.  Punaisen Ristin osastot ja toimintaryhmät myös täältä RedNetistä sekä sosiaalisen median kanavilta. 

Jäsenyys 

Jäsenenä mahdollistat vapaaehtoisen auttamistyön, sillä jäsenmaksut käytetään vapaaehtoisten kouluttamiseen, paikalliseen toimintaan ja vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen.

Punaisen Ristin jäsenyys on myös kannanotto ihimillisyyden puolesta: Punainen Risti auttaa heitä, jotka eivät pysty auttamaan itseään tai ovat erityisen haavoittuvaisessa asemassa. Tasapuolisesti, riippumattomasti, pyyteettömästi. Pyrimme lievittämään inhimillistä kärsimystä niin pienissä kuin suurissakin kriiseissä. Haluamme vaikuttaa siihen, että maailmamme on turvallinen ja hyvä paikka kaikille. Me esimerkiksi levitämme tietoa kansainvälisistä sodan säännöistä ja ihmisoikeuksista sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Meillä on vaikutusvaltaa, ja olemme sitä uskottavampia, mitä useampi ihminen haluaa olla jäsenemme ja vaikuttaa kanssamme.

Haluatko sinä vaikuttaa kanssamme? Jäsenyytemme maksaa 20 euroa vuodessa, tai 10 euroa, jos olet alle 29-vuotias. Voit liittyä jäseneksi tästä. 

Oletko kiinnostunut kannatusjäsenyydestä? Lue lisää yrityskannatusjäsenyydestä.