Lomakoti Tammilehdon väki sai ensiapuinfoa kesän aluksi

Eeva Ståhle
Kuvaaja: Eeva Ståhle
"Katja Leppälä ja Tammilehdon toiminnanohjaaja Tuija Levo"

Rymättyläläisen Lomakoti Tammilehdon valvojien ja henkilökunnan yhteinen koulutuspäivä järjestettiin perjantaina 29.5.2015. Toiminnanohjaaja Tuija Levo oli kutsunut SPR Rymättylän osastolta ensiapuinfo-osuuden. Päivän ohjelmassa oli Lomakoti Tammilehto ry:n puheenjohtajan Marja-Leena Aaltosen pitämä perehdytys, Lauri Laineen turvallisuusluento ja osastomme vapaaehtoisen Katja Leppälän ensiapuinfo "Miten toimia avun tarpeen sattuessa?".

Aamun osuuksien ja maittavan lounaan jälkeen ensiapuinfo aloitettiin valvojien ja henkilökunnan kertoessa ensiaputaitoja edellyttäneistä sattumuksista, joita menneinä kesinä ovat työssään kohdanneet. Helteisen kesän 2014 enin avun tarve oli ollut nestehukka.

Puolitoista tuntia meni nopeasti, kun kävimme läpi ensiapuohjeistusta mm. eri sairauskohtauksiin, haavoihin, kaatumisiin, myrkytyksiin, ampiaisen pistoihin ja käärmeen puremiin. Ensiapuasioitten läpikäynti tuotti paljon keskustelua ja omien kokemusten jakamista toisten kanssa, joka on erinomainen tapa oppia ja samalla kokea ryhmässä yhteenkuuluvuutta. Lopuksi kertasimme olennaisimmat hätäensiapuasiat vielä Punaisen Ristin ensiapukorttien avulla.

Rentouttavaa ja turvallista kesää Lomakoti Tammilehtoon!

Lisätietoja Lomakoti Tammilehdosta täältä.