Satakunnassa vietettiin pakolaisperheiden kanssa vappujuhlaa lennättämällä leijaa ja syömällä munkkeja.

Riikka Vuoristo-Virta
Kuvaaja: Riikka Vuoristo-Virta
"Leijan lennättäminen toi afgaaninuorille mieleen kevään ja hyviä muistoja kotimaasta."
Riikka Vuoristo-Virta
Kuvaaja: Riikka Vuoristo-Virta
"Saippuakuplien puhaltaminen oli lasten mieleen."
Riikka Vuoristo-Virta
Kuvaaja: Riikka Vuoristo-Virta
"Ulvilan osaston puheenjohtaja Ritva Ruohonen huolehti herkkupöydän kattauksesta yhdessä nuorten kanssa."

VAPAA-hankkeen Ulvilan, Harjavallan ja Huittisten osastojen viimeinen virallinen tapahtuma vietettiin vapputunnelmissa Ulvilassa. Afgaaniperheet joka paikkakunnalta, vapaaehtoiset tukihenkilöt ja iloinen joukko Ulvilan SPR:n osaston aktiiveja kokoontui Kokemäenjoen äärelle Naparantaan nauttimaan alkavasta keväästä.

Muutoin melko kylmän kevään sää suosi meitä. Alkuun aurinko lämmitti, kun sytytttelimme grilliin tulta ja nautimme aiemmin aamupäivällä Ulvilan perheen kodissa valmistellut picnic-herkut. Paikkakuntalainen perheenäiti ilahdutti joukkoamme paistamalla vielä aamulla tuoreet ja suun sokeroivat munkit meille vapputerveisiksi.

Herkkupöydän tyhjentyessä sää muuntui hiljalleen sopivasti tuulisemmaksi ja kuin kevätjuhlamme kruunajaisiksi pojat saivat vihdoin kirjavat leijat nousemaan korkealle taivaalle. Se toi mieleen kotimaan kevään riemut. Me kaikki nautimme jälleen kerran kohtaamisesta, leikeistä, peleistä, herkullisesta ruuasta, hymyistä ja rupattelusta eri kielillä.

Tällaiset yhdessä rakennetut juhlahetket ovat niitä vapaaehtoistoiminnan wau-hetkiä!

- Riikka Vuoristo-Virta, vapaaehtoinen, Pori

Pakolaisten kotoutumista tukevaa järjestö- ja koulutustoimintaa Ulvilassa, Harjavallassa ja Huittisissa tukee Suomen Punaisen Ristin hallinnoima ja Euroopan pakolaisrahaston rahoittama VAPAA - Vapaaehtoiset pakolaistyössä -hanke. Hanke päättyy 30.6.2015