Hyvän elämän aakkosia Korpilahdella

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Punaisen Ristin ja Suomen liput toivottivat juhlavieraat tervetulleiksi."
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Aluetyöntekijät Teija Matalamäki ja Anne Pälve arpoivat monta kymmentä palkintoa."
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Pirkko Lahti ei jättänyt yleisöä kylmäksi, välillä jumpattiin."
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Pirkko Lahti osasi eläytyä vapaaehtoistoiminnan arkeen."
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Pirkko Lahden esitys innosti myös yleisön esittämään puheenvuoroja."
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Jason Wren toi musiikkiterveiset suoraan Amerikasta."

Korpilahden Alkio-opistolla järjestettiin Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin kevätjuhla 16.5.2015. Kevään ensimmäinen juhla järjestettiin pari viikkoa aiemmin Jurvassa. Korpilahden kevätjuhlaan osallistui peräti 180 ystävää, seniorikerholaista ja omaishoitajien tukitoiminnan osallistujaa. Aiempi Keski-Suomen kevätjuhlien osallistujaennätys on reilut 100 henkilöä.

Korpilahden ohjelma hauskuutti ja kosketti

Juhlan pääpuhuja, koko kansanterapeutti ja arvostettu psykologi Pirkko Lahti valloitti yleisön. Trubaduuri Jason Wren toi lauluterveiset suoraan Amerikasta. Tapahtui sivukylällä –näytelmän esittäjät Seija Mennala, Aili Salo ja Orvokki Kakko asettivat hauskalla esityksellään yleisön naurujänteet koetukselle. Raija Iistamo luki yleisölle savolaisäidin pojalleen kirjoittaman kirjeen. Korpilahden pelimannit soittivat sekä ruokailun aikana että säestivät juhlassa lauletut yhteislaulut. Juhlan juonsivat Ystävätoiminnan kehittämisprojektin Anne Pälve ja Erja Salmela.

Punaisen Ristin heimotervehdys

Pirkko Lahden reilun puolen tunnin mittainen esitys yhdisti huumorin ja vakavan asiasisällön poikkeuksellisen taitavasti.  Lahti nosti esille hyvän elämän aakkosia ja puhui suoraan vapaaehtoistyön arjesta. Hän kertoi myös olevansa itse omaishoitajana miehelleen.

Heimot ovat aina olleet tärkeitä ihmisille. Nykyisin maakunnat eivät enää ole yhtä tärkeitä identiteetille kuin aiemmin. Harrastusten merkitys sen sijaan korostuu. Harrastus yhdistää ja tarjoaa porukan johon kuulua. Esimerkkinä tärkeästä harrastuksena Lahti nosti esille Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnan.

- Teidän pitäisi keksiä heimotervehdys! Miten SPR:n väki tervehtii toisiaan? Papit esimerkiksi tervehtivät sanomalla 2,4 tai 6 sen mukaan montako kahvikuppia ovat sinä päivänä juoneet, Lahti hauskuutti kuulijoitaan.

Teksti: Tero Hintsa.