Punaisen Ristin viikon satoa 2015

"kuulijat"
"keräysvaatetta"

Punaisen Ristin viikkoa vietettiin jälleen toukokuun ensimmäisellä täydellä viikolla.

Tiistaina 5. toukokuuta ja torstaina 7. toukokuuta kerättiin toimitilan edessä Valtatiellä ehjiä ja puhtaita vaatteita edelleen toimitettavaksi Punaisen Ristin Logistiikkakeskukselle, joka toimittaa vaateapua sitä tarvitseviin kohteisiin maailmalle. Osa vaatteista päätyy myös järjestön ylläpitämiin kierrätystavarataloihin, joita on yhteensä 11 eri puolilla Suomea.

Vaatetta keräykseen tuli jälleen kiitettävästi. Yhteensä kahtena iltana kerättiin peräkärryllinen kelvollista tavaraa, josta riittää apua moneen eri kohteeseen ja tarpeeseen. Kiitokset kaikille lahjoittajille!

Torstai-iltana Sykkeellä pidettiin myös osastoilta, joka oli tarkoitettu kaikille uusille toimijoille ja aktiiveille sekä kaikille, keitä meidän järjestön toiminta tavalla tai toisella kiinnostaa.

Vaikka tupa ei täynnä ollutkaan, saivat paikalla olijat tuhdin tietopaketin siitä, mitä Punainen Risti tänä päivänä on ja mitä kaikkea toimintaa järjestön nimi sisällään pitää. Kiitokset kouluttajalle, Vesilahden osaston puheenjohtaja Arto Lehmukselle.

Lauantaina 9.5. oli toimitilalla jo perinteinen ”toritapahtuma”, jonka pääteemana tänä vuonna oli arjen turvallisuus.
Sisätiloissa oli tarjolla ystävien arpajaiset ja käsityöpiirin tuotemyyntiä sekä jokamiehen ensiapurasteja, joilla sai hiukan osviittaa omista ensiaputaidoistaan. Suurin osa tapaturmistahan sattuu kotona ja pieninkin oppi ensiaputaidoissa saattaa monesti olla kullan kallis. Ensiaputaitoja kannattaa pitää yllä.

Tilan ulkopuolella omalla teltallaan osaston yhteistyökumppani Akaan Turva esitteli kodin turvallisuustuotteita ja kertoi, miten kodin turvallisuutta voi parantaa. Yhteistyö sopi erinomaisesti viikon teemaan.

Lauantaina osa osaston vapaaehtoisista hääri myös Akaan kaupungin ja yhteistyökumppaneiden järjestämässä Asu ja elä Akaassa –tapahtumassa Yhteiskoululla. SPR vastasi tapahtuman puffetin pyörittämisestä. Viileä sää todennäköisesti karsi hieman yleisöä, mutta muutoin tapahtuma oli oiva esimerkki eri tahojen yhteistyöstä.

Viikon jatkoksi olimme vielä keskiviikkona 13.5. monen muun yhdistyksen tavoin mukana Flooran päivän tapahtumassa Arvo Ylpön koululla. Tapahtuma keräsi taas paljon osallistujia, vaikka kurja sää aiheutti muutoksia alkuperäissuunnitelmiin. Lapset kuitenkin viihtyivät erilaisilla tapahtumapisteillä ja jokaiselle mukana olleelle jäi hyvä mieli.