PAKOLAISTELTTA KUTSUU ELÄYTYMÄÄN PAKOLAISEN ARKEEN

Suomen Punaisen Risti haluaa vaikuttaa inhimillisen pakolaispolitiikan toteuttamiseksi Nastolassa. Nastolan osasto pystyttää yhteistyössä SPR Hämeen piirin ja seurakunnan kanssa pakolaisteltan seurakuntatalon aulakahvioon 8.-10.5. kutsuen suurta yleisöä ja kuntapäättäjiä eläytymään pakolaisen arkeen.
 
Samalla Punainen Risti haluaa lisätä tietoa pakolaisten tilanteesta ja elämästä sekä tarjota pakolaisista ja turvapaikanhakijoista käytävään keskusteluun tuoreita näkökulmia. Tempaus on osa Nastola-viikkoa ja samaan aikaan vietettävää Punaisen Ristin viikkoa.
 
Pakolaisteltta koostuu tilasta, johon tuotetaan pakolaisleirin ääntä, kuvaa ja esineistöä. Tilaan voi tutustua ryhmän kanssa tai itsekseen. 
 
”Haluamme tempauksella vaikuttaa kuntien haluun tehdä myönteisiä päätöksiä pakolaisten vastaanottamiseksi kehittäen Punaisen Ristin ja muiden järjestöjen osallistumista pakolaisten vastaanoton käytännön suunnitteluun ja järjestämiseen”, toteaa kotimaan avun- ja valmiuden yhteyshenkilö Marko Helin Nastolan osastosta.
 
Pakolaistelttaa esittelee perjantaina ja lauantaina SPR Hämeen piirin monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Anu-Rohima Mylläri. Lauantai-iltapäivällä (klo 13-15) Anu alustaa aiheesta otsikolla ”Suomi maahanmuuttomaana. Unelmako?”.  Alustusta ovat tervetulleita seuraamaan kaikki aiheesta kiinnostuneet – erityisesti kunta- ja seurakuntapäättäjät.
 
Pakolaisteltan ohella kävijä voi tutustua Suomen Punaisen Ristin (Nastolan osaston) toimintaan, arjen turvallisuuteen, ja nauttia Henryn päivä – kahvit Punaisen Ristin päivänä perjantaina (8.5. klo 16–18).