Nuorten turvatalo Tampere

Tampereen Nuorten turvatalo toimii nuorten kriisityön keskuksena Nordea pankin talossa osoitteessa Hämeenkatu 22 C, 4. kerros.

12- 20-vuotiaita tamperelaiset nuoria ja heidän perheensä voivat tulla turvatalolle oma-aloitteisesti ja vapaaehtoisesti ilman ajanvarausta, jonotusta tai lähetettä tai jonkin yhteistyötahon ohjaamana. Avun saanti on mahdollisimman helppoa ja nopeaa sekä myös maksutonta.  Tapaamiset järjestetään tarvittaessa nuoren ja perheen toivomaan aikaan, ilman virastoajan rajoituksia. Pulma voi olla millainen vain, pieni tai suuri – apua kannattaa hakea ajoissa!

Kotiin otetaan yhteyttä jo ensimmäisenä iltana nuoren saapuessa Turvatalolle. Nuori ei siis tule Turvatalolle piiloon ongelmiaan, vanhempiaan tai viranomaisia. Nuori sitoutuu tullessaan Turvatalon pelisääntöihin ja siihen, että asioita hoidetaan kuntoon nopeaan tahtiin. Päihteettömyys on yksi perusperiaatteistamme: edellytämme, että nuori saapuu Turvatalolle selvin päin.

Turvatalolla keskustellaan asioista avoimesti perheen kesken. Turvatalon tehtävänä on aidosti ja välittäen kuulla nuorta ja työskennellä koko perheen kanssa. Tavoitteena on tilanne, jossa nuori voisi palata kotiin.

Turvatalon kriisimajoitus on avoinna kello viidestä seuraavaan aamuun kello kymmeneen (17-10). Aukioloaikojen tärkeänä tehtävänä on muistuttaa nuoria siitä, että asuminen Turvatalolla on väliaikaista. Turvatalolla asuminen on myös aina mahdollisimman lyhytaikaista. Eri tilanteissa tämä aika vaihtelee yhdestä yöstä useisiin viikkoihin - jopa kuukausiin.

Tilapäinen kriisiyöpyminen Nuorten turvatalolla on mahdollista silloin kun kotona/omassa asunnossa asuminen ei syystä tai toisesta onnistu. Tämä mahdollistaa aikalisän esim. hankalaan perhetilanteeseen tai tiivistetyn tuen muiden palvelujen piirissä olevalle nuorelle.

Lyhytaikaista ja selvittävää perhetyötä (esim. 3-5 tapaamista) voidaan tehdä niin perheen omasta kuin esim. koulukuraattorin tai sosiaalityöntekijöiden aloitteesta.

Nuorten turvatalon työntekijän tavoittaa arkisin ympäri vuorokauden puhelinkeskustelua tai ajan varaamista varten numerosta 040 5566661. Viikonloppuisin olemme tavoitettavissa klo 17 alkaen.

Nuoren itsenäistymisen tukeminen sisältää tukea ja apua 17-21-vuotiaan nuoren elämänhallinnan löytämiseen, apua asunnon hankinnassa sekä tiiviin tuen ja toiminnallisuutta.

Turvatalolta on saatavilla apua niin nuorelle kuin hänen vanhemmilleen. Oleellista on toistensa kuunteleminen ja ratkaisujen etsiminen yhdessä.

Muita turvatalon auttamismuotoja ovat netissä tapahtuva nuorten viikkochat ( ti ja to klo 18-20) www.tukinet.netsekä ystävä- ja ryhmätoimintaa.

Turvatalolla toimii kriisi- ja perhetyöntekijöiden lisäksi aktiivinen joukko vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka ovat mukana turvatalon arjessa joka päivä. Vapaaehtoiset antavat arvokkaan panoksensa nuorten auttamistyössä ja ilman heidän tukeaan turvatalotyö ei olisi mahdollista.

https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta

Nuorten turvatalot ovat facebookissa https://www.facebook.com/turvatalo

Käy tykkäämässä!