Nuorisoleirikertomus Wienistä

Leiri oli järjestetty kaikin puolin loistavasti ja se tarjosi antoisia kokemuksia niin pitkään järjestössä toimineille kuin uusillekin tulokkaille.

Saavuttuamme Wienin lentokentälle, meidät otettiin lämpimästi vastaan ja kuljetettiin yhteiskuljetuksella leirille. Leirikeskus oli sisäoppilaitos, joka ylitti odotukseni jokaisella tasolla. Tilat toimivat hyvin erilaisiin aktiviteetteihin ja niitä käytettiin hyvin hyödyksi, jotta luokkahuonemaisuudelta vältyttiin. Nukuimme jaetuissa huoneissa 3-4 henkilön kanssa. Ainoana miinuksena tilojen suhteen voisi mainita hitaan ja usein katkeilleen internet-yhteyden, minkä takia esityksissä käytettävä musiikki kannattaakin hankkia ennen leirille lähtöä.

Ruokailut sujuivat omalta osaltani hyvin ja kasvisruokavalioni huomioitiin oikein hyvin. Ruokailujen lisäksi ruokasalissa oli lähes aina tarjolla hedelmiä välipalaksi. Myös ramadanin suorittaminen onnistui eräältä ystävältäni hyvin.

Luennot olivat oikein hyviä ja luennoitsijat osasivat hyvin huomioida erilaiset tietotasot. Luennot sisälsivät usein erilaisia toiminnallisia harjoituksia, joten esimerkiksi humanitaarisesta oikeudesta jo paljon tienneet eivät myöskään päässeet kyllästymään. Vierailut olivat myös oikein mielenkiintoisia ja vapaa-aika Wienissä ja Melkissä oli mieleen.

Vapaa-aikaa oli leirillä kohtuullisesti, mutta se yleensä kului nopeasti muiden kanssa keskustellen, uiden tai lentopalloa pelaillen. Tulevien leiriläisten kannattaakin hoitaa mahdolliset työt jo etukäteen valmiiksi, sillä työskentely leirillä olisi todella haastavaa. Samoin unirytmi leirillä saattaa olla haasteellinen joillekin, sillä univajetta kertyy leirillä väkisinkin. Toisaalta meille tehtiin selväksi, että nukkumaan saa ehdottomasti mennä myös iltajuhlien aikana.

Suosittelen ehdottomasti, että Suomen Punainen Risti lähettää jatkossakin delegaation leirille. Leiri oli todella antoisa elämys sekä oppimisen että verkostoitumisen suhteen. Voisin sanoa leiriä jopa malliesimerkiksi loistavasta Punaisen Ristin leiristä. Jatkossa kehotan ottamaan mukaan entistä enemmän lahjoja muille leiriläisille, sillä kaikki Punaiseen Ristiin liittyvät tavarat olivat erittäin haluttuja leirillä. Ainakin tulisi huomioida että lahjoja riittää kaikille leiriläisille eikä vain osalle.

 Teksti: Teemu Väisänen