REDDIE KIDS YÖKERHO

Aino Haavisto
Kuvaaja: Aino Haavisto
"Ressujen laavulla makkaranpaistossa"
Aino Haavisto
Kuvaaja: Aino Haavisto
"makkaratuli kytee"

Kurikan Reddie Kids kerhoa pidettiin yö-kerhona.

Torstai-kerhon sijasta kokoonnuttiin perjantai-iltana 30.1.2015  klo 18 Arontielle. Kerholaiset alkoivat kokoontua jo ennen 18:sta majapaikkaan, kovissa kantamuksissa, 70-120 centtiset patjat mukana ja kaikki muut tarvikkeet. Siinä oli sähinää hetki aikaa kunnes kaikki löysivät paikansa kenen viedessä nukkua.

Alkutohinoiden jälkeen pidimme kerhon aihe oli 112-numeroon soittaminen. Iltapala koitti seuraavaksi, kaikilla olikin jo nälkä. Isommat pitivat majaa meidän varaston tilassa, kaksi joutui koulutustilaan, kun paikka alkoi käydä ahtaaksi ja kaikki patjat, eivät mahtuneet varaston lattialle.siinä puoli 9 aikaan illalla, pukeuduttiin ja pakattiin reppuun makkarat ja juotavaa ja lähdettiin parin kilometrin päässä olevalle Reserviläisten laavulle makkaran paistoon. Varustauduimme otsalampuin, koska takaisin tullessa oli ladunvarrelta jo valot sammuneet.

Tulen teossa meinasi olla ongelmia, kun Aino ei ollut varautunut, että olisi ollut tulitikkuja mukana, mutta onneksi Minnalla oli sytkäri taskussa vaikka ei polttelekkaan. Niinpä makkarat paistuivat ja saimme syödäksemme ketsupin ja sinakin kera ja juotavaksi hyvää mehua.

Sitten siinä yön kynnyksellä klo 22.30 lähdimme takaisin kohti majapaikkaa ja nyt olikin meidän otsalamput tarpeen, kun oli valot jo sammuneet ladun varrelta.

Pienimpiä hiukan pelotti, mutta tultiin käsikädessä ja anoimme turvaa toisillemme niin matka taittui Arontielle. Oman haasteensa antoi koko yö-kerholle Leevi-koira joka oli mukana, tahtoi olla kiista kuka milloinkin saa taluttaa Leeviä.

Majoituttua takaisin Arontielle alkoi jo pienimmillä tulla uni, hammaspesujen jälkeen paneuduttiin yöpuulle. Pienimmät majoittuivat terveyspisteen lattialle Aino-mummun kanssa. Oli siellä kova naurun hihitys pitkälle yöhön, mutta kyllä siinä isompienkin lamppu kuitenkin sammui.

Aamulla oli herätys klo 9, Aino teki apulaisineen aamupalan ja pikkuhiljaa kaikki nousivat syömään. Aloitettiin siistiminen ja pakattiin kukin omat varusteensa kasaan ja klo 12 saapuivat vanhemmat hakemaan kotiin.

Kaikilla oli tosi mukavaa, etteivät olisi malttaneet ollenkaan lähteä pois, lupasin syksyllä ljärkätä uusiksi joku Reddie Kids-leiri.

Mukana oli 11 tyttöä ikä 10-12 v. lisäksi Ohjaajina Aino Haavisto ja Minna Rauhala.