Kurikan osastolle loistava toimitila

Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Kalevi Kivistö oli odotettu vieras Kurikan osaston avoimiin oviin."
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Mäki kiitti osastoa yhteistyöstä."
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Kesällä 2015 Rovaniemellä EA-suomenmestaruuskisoissa Länsi-Suomen piiriä edustavat Kurikan nuoret näyttivät taitojaan."
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Yleisö kokoontui seuraamaan EA-näytöstä."
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Valotaulu ohjaa osaston tiloihin pimeälläkin."
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"Osaston tiloista löytyy myös terveyspiste."

Kurikan osastolla oli lauantaina 24.1.2015 aihetta juhlaan. 65-vuotias osasto vietti avajaisia uudessa toimitilassaan. Uusi tila on merkittävästi vanhaa monipuolisempi ja kodikkaampi. Tila mahdollistaa myös uusien toimintojen käynnistämisen. Esimerkiksi terveyspiste on jo aloittanut toimintansa osaston uudessa kotipesässä.

- Toimitila on erittäin hyvä ja tarjoaa loistavat puitteet nykyisille toimijoillemme sekä uusien vapaaehtoisten kouluttamiselle. Osastollamme on nyt yli 200 jäsentä, joista 30-40 ovat hyvinkin aktiivisia vapaaehtoisia. Seuraavaksi etsimme mukaan uusia nuoria, osaston puheenjohtaja Mikko Säntti kertoi.

Kalevi Kivistö paikalla avoimissa ovissa

Suomen Punaisen Ristin kunniajäsen, Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajana ja ministerinäkin aiemmin toiminut Kalevi Kivistö juhlisti vierailullaan Kurikan osaston tapahtumaa. Kurikkalaissyntyinen Kivistö seurasi nuorten ensiapuryhmän näytöstä ja piti puheen kutsuvierastilaisuudessa. Tilaisuus järjestettiin osaston tiloissa ennen avointen ovien aukeamista.

Kivistö korosti puheenvuorossaan Punaisen Ristin merkin tärkeyttä ja kotimaan apua. Punaisen Ristin merkkiä kantavat auttavat kaikkia apua tarvitsevia.

- Puolueeton vain avuntarpeeseen perustuva auttaminen on tärkeää erilaisissa kriisitilanteissa. Näitä auttajia ole maailmassa liikaa, Kivistö korosti.

Kotimaan avun merkitys nousi esille myös Kurikan kaupungin edustajien puheenvuoroissa. Kurikan kaupungin hallituksen puheenjohtaja Juhani Mäki oli tyytyväinen yhteistyöhön ja toivoi sen jatkuvan aktiivisena.

- Punainen Risti on osoittanut nopeaa auttamisen halua. Esimerkiksi asunnon palaessa kivijalkaa myöten vapaaehtoiset ovat tulleet paikalle, oli sitten päivä tai yö, Mäki totesi.

Lue lisää terveyspisteen käynnistymisestä.

Teksti: Tero Hintsa.