Hämeen piirin nuorten pikkujoulut vietettiin Janakkalassa!

Roosa Penttilä
Kuvaaja: Roosa Penttilä
"Suklaansyöntikisassa kaikkien kasvoilta loisti hymy!"
Roosa Penttilä
Kuvaaja: Roosa Penttilä
"Joulupukki ja -muorikin kävivät vierailemassa sekä jakoivat lahjoja."
Roosa Penttilä
Kuvaaja: Roosa Penttilä
"Juhlapaikka oltiin koristeltu teeman mukaisesti ja myös vierailta löytyivät asian mukaiset varusteet."

Perjantai 12.12 lähestyi kovalla vauhdilla, koko viikko oli ollut täynnä pientä häslinkiä. Torstaina teimme ostokset ja koristelimme juhlapaikan kauniilla valoilla ja pienillä yksityiskohdilla. Kaikki olisi valmista perjantaita varten!

 

Seuraava yö ja päivä kului nopeasti, pian olikin jo ilta! Janakkalalaiset valuivat pikkuhiljaa paikalle tekemään viimeiset silaukset ennen pikkujouluja. Laitettiin ruuat esille, laitettiin jouluvalot päälle ja mentiin omille paikoillemme odottamaan bussin saapumista. Ensimmäisenä iloisia tonttujamme oli vastassa kaksi mustiin pukeutunutta portsaritonttua, heistä ohitse päästyään oli vuorossa jonottamista, ulkovaatteiden ja pikkujoululahjan luovuttamista sekä sormenjäljen jättämistä. Kun tontut pääsivät tuosta seulasta lävitse he kohtasivat seuraavaksi illan emännän, joka päästi aina muutaman tontun kerrallaan etenemään ilmoittautumisen varmistamiseen. Kun se oli ohitse, oli vuorossa naamakuvan aika! Täytyihän nyt varmistaa ketä oli kyseessä, jos vaikka sattuu jotakin!

 

Ensimmäisenä ohjelmanumerona meidän ihanat Joulupukkimme ja –muorimme tulivat jakamaan kaikille tonttuilijoille omat paikat nimetyillä marsipaanitontuilla. Kun Korvatunturin vierailijat olivat lähteneet oli alkupuheen ja esittelyn aika. Me myös pyysimme tonttuilijoita kertomaan vierustoveristaan muutaman faktan, kuten esimerkiksi tonttulakin koon. Kuultuamme kaikkien tonttulakkien koon oli aika siirtyä takaisin ruuan pariin. Tarjolla meillä oli kaikkia ihania jouluherkkuja kuten pipareita, kalapasteijoita ja glögiä.  Minä kuulun järjestäjäporukkaan, joten olin itse tuossa vaiheessa toisen tonttukaverini kanssa valmistautumassa yllätyssketsiin. Pian jo juoksinkin kiljuen ja piiloon mennen takaisin muiden tonttuilijoiden pariin. Kyseessä siis oli Igor ja Sergei niminen sketsi, jossa tällä kertaa Sergei kosi Igoria ja Igor tietenkin suostui!

 

Kun mietimme mitä pikkujouluissa tekisimme niin päätimme, että palkitsemme muutaman Hämeen piirin nuorisojäsenen. Niinpä sitten palkitsimme muun muassa erään ”vuoden hämäläistyneen” sekä ”vuoden kurkkusalaatit”. Myös meidän osaston nuorisovastaava halusi palkita meidän osaston aktiivisimman nuoren vuodelta 2014 hupparilla, jossa lukee Who cares?.... I do! Kun palkitsemiset olivat ohi niin oli aika jälleen siirtyä sketsin pariin. Meidän osaston nuoret oli väsännyt oman versionsa Napakympistä! Meidän Napakympissämme pukki etsi uutta muoria itsellensä, kun vanha oli alkanut kyllästyttämään. Seuraavassa ohjelmanumerossa me improvisoimme erilaisten repliikkien avulla, ja tähän pääsivät muutkin halukkaat mukaan!

 

Ilta oli jo lopuillaan, mutta mitä tapahtui niille lahjoille, jotka kaikki toivat mukanansa? Tietenkin, pukki ja muori toivat ne ostoskärryjen kera ja jokainen sai lahjan, myös ne tuhmien listalle joutuneet! Lahjojen jaon jälkeen oli vielä ihan viimeisen ohjelmanumeron ja kaikkien suosikin aika, nimittäin suklaansyöntikisan! Tähän saimme nopeasti vapaaehtoiset värvättyä kahteen eri joukkueeseen. Bonuksena meillä oli Janille ja Jennille oma versio hiukan erilaisilla pukeutumisilla ja syömisillä. Kaikki kolme joukkuetta kisasi keskenään vaikkakin yhden joukkueen jäsenet vuoronperään haalarissa, uimalaseissa sekä kypärässä proteiinipatukoita yrittäen avata ja syödä. Jäljelle jäänyt yleisö ainakin sai nauraa kunnolla! Ja kävihän siinä loppujen lopuksi niin, että Jenni ja Jani voittivat!

 

Kun yhteiskuva oli otettu ja tonttuilijat poistuneet bussilla takaisin Tampereelle, oli meidän vuoro huokaista helpotuksesta(tai ei ehkä sittenkään, vielä olisi siivous jäljellä)!

 

Janakkalan osaston nuortenryhmän puolesta minä tahtoisin kiittää kaikkia mukana olleita, jotka tulivat meidän kanssamme luomaan tuon ikimuistoisen illan! Sillä se onnistui paremminkin kuin hyvin! Seuraavia piirin pikkujouluja odotellessa.

-Media-ambassodööri Roosa