Tehkäämme yhdessä turvallinen ja toiveikas joulu

Hanna Linnakko
Kuvaaja: Hanna Linnakko
"Jyväskylän osasto on jakanut valtakunnallisen Hyvä joulumieli – keräyksen 70 euron arvoisia lahjakortteja vaikeassa elämäntilanteessa oleville 110 lapsiperheelle osaston alueella joulukuussa."

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston toiminta hiljenee joulun ja uuden vuoden pyhiksi. Osaston toiminta vilkastuu taas tammikuussa.

Jyväskylän osasto on jakanut valtakunnallisen Hyvä joulumieli – keräyksen 70 euron arvoisia lahjakortteja vaikeassa elämäntilanteessa oleville 110 lapsiperheelle osaston alueella joulukuussa. Apua tarvitsevat perheet etsittiin yhdessä Jyväskylän kaupungin sosiaalitoimen kanssa.  Valtakunnallinen Hyvä joulumieli – keräys jatkuu aina 24.12.2014 asti.  Keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Keräys toteutetaan yhteistyössä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa. Keräyksen kumppaneita ovat K-ruokakaupat, S-ryhmä sekä Lidl.

Jyväskylän osaston ystävävälitys on joulutauolla 19.12.2014–11.1.2015. Ensiapuryhmän harjoitustoiminta on tauolla ja se jatkuu 20.1.2015. Osaston hallitus kokoontuu seuraavan kerran 12.1.2015.  

Auttamisvalmiutta ylläpidetään kuitenkin jatkuvasti äkillisten erityis- ja onnettomuustilanteiden varalta osana Vapaaehtoista Pelastuspalvelua (Vapepa). Auttamisvalmiuteen kuuluu esimerkiksi ensihuoltovalmius äkillisten onnettomuustilanteiden kuten tulipalojen varalta. Ensihuoltoon kuuluu mm. aineellinen apu, henkinen tuki, hätämajoitus, neuvonta ja käytännön apu. Keräys- ja tiedotusvalmiutta sekä valmiutta osallistua kadonneen henkilön etsintään tai ensiavun järjestämiseen ylläpidetään myös tulevina pyhinä.

Osa aktiivisista ensiapuryhmäläisistä osallistuu Autoliiton Operaatio Lumihiutaleeseen Jyväskylän lähiympäristössä päivystyspalveluautollaan 26.12., 28.12. ja 1.1. turvaten tiellä liikkujien turvallisuutta. Operaatio Lumihiutale on Jyväskylän osaston ensiapuryhmälle jo perinne.

Vuodenvaihteessa vaihtuu myös Jyväskylän osaston puheenjohtaja. Kaksi vuotta puheenjohtajana toiminut Aleksi Graf luopuu puheenjohtajuudesta ja tehtävässä aloittaa Timo Pänkäläinen 1.1.2015 lukien.

– Olen halunnut luoda jatkumoa toiminnalle, koska kilpailu ihmisten ajasta on kiristynyt. Keräyslippaaseen lahjoittaessani juttelin Palokan osaston vapaaehtoisen kanssa. Pohdimme, että hallintoa ja tehtäviä voisi edelleen keventää sekä pilkkoa tehtäviä keikoiksi tai projekteiksi. Kokeneempi kaarti voisi rohkeammin auttaa auttamissiipiään kokeilevia, ideoi tehtävästä väistyvä puheenjohtaja Aleksi Graf.

– Nuorissa on tulevaisuus. Moni pelkää, että auttaminen kahlitsee. Auttaminen on avain lukkoon, joka pitää meidän hyväntahtoisen persoonamme piilossa. Tehkäämme yhdessä turvallinen ja toiveikas joulu, totesi Jyväskylän osaston puheenjohtaja Aleksi Graf lopuksi.

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osasto toivottaa kaikille jäsenilleen, vapaaehtoisilleen, tukijoilleen ja yhteistyökumppaneilleen hyvää joulua ja turvallista uutta vuotta 2015!

Lisätietoja: Tiedottaja Marko Tervo jyvaskyla@punainenristi.fi, 040-754 0038