Kampanjer

Vändagen

Vändagen som årligen infaller den 14 februari uppmärksammas aktivt av Röda Korset, speciellt inom vänverksamheten. Målet med vändagen är att lindra ensamhet genom att berätta om vår verksamhet för de i behov av en vän och bjuda med nya frivilliga vänner med i verksamheten. Att vänverksamheten får synlighet är viktigt, såväl ute bland människor som på sociala medier. Frivilliga i Åbolands distrikts avdelningar ordnar aktivt vändagsevenemang på vändagen. Röda Korset Åbolands distrikt delar årligen ut priset ”Årets vän”, till en person som under årets lopp gjort en uppmärksamsvärd insats för sina medmänniskor. Också du kan delta och glädja andra människor vändagen till ära t.ex. ordna ett pop-up cafe, en infokväll, ordna program på ett äldreboende eller för barn. Ta kontakt om du vill delta i vändagskampanjen!

Mera information får du av:
Siw Karlsson
Projektplanerare
e-post: siw.karlsson@redcross.fi
tfn: 040 771 2820
 

Veckan mot rasism

Under veckan mot rasism påminner vi människor om vikten av jämlikhet och uppmuntrar dem att arbeta mot diskriminering och rasism.

År 2018 infaller Veckan mot rasism mellan den 19-25 mars. I år utmanar vi människor, organisationer, myndigheter och övriga aktörer att delta i kampanjen mot rasism. Vi vill påverka individer, deras val och attityder. Vi samlar in meningar och gärningar och delar dem i sociala medier genom att använda hashtaggarna #Olenkanssasi #jagärmeddig #imwithyou.

Vill du ordna ett evenemang mot rasism i din avdelning? Kontakta Andrea Södergård.

Mera information får du av:
Andrea Södergård
Samordnare för kommunikation och frivilligverksamhet
e-post: andrea.sodergard@redcross.fi
tfn: 040 352 9375
 

Håll ögonen öppna efter mer information om olika händelser i våra Händelser eller Nyheter!