Terhokerho

Terhokerho käynnistyy Padasjoella tammikuussa

 

Suomen Kulttuurirahaston käynnistämä Koko Suomi leikkii –hanke on synnyttänyt jo 90 Terhokerhoa 75 kuntaan eri puolille maata. Koko Suomi leikkii –hanketta toteuttaa Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti ja Padasjoki on nyt yksi näistä kunnista, missä Terhokerho käynnistää toimintansa. Padasjoellla toiminnassa on mukana myös Padasjoen 4H-yhdistys.

Terhokerhon suunnittelupalaveri järjestettiin Kuntalassa ma 24.11.2014 ja paikalle saapuikin varsin aktiivinen ja puhelias joukko suunnittelemaan Padasjoelle sopivaa Terhokerhoa. Terhokerho päätettiin käynnistää 17.1.2015 klo 14 Visapuistossa, jotta myös keskustan vanhusten on helppo osallistua kerhon toimintaan.

Tämän jälkeen Terhokerhoillaan pääsääntöisesti joka kuun ensimmäinen lauantai kiertävästi eri puolilla Padasjokea. Helmikuussa kokoonnutaan Kasiniemeen, maaliskuussa Vesijaolla, huhtikuussa jälleen kylällä ja toukokuussa Maakeskessä. Jokainen kerhokerta on erilainen ja kerho voi muodostua erilaisista teemoista. Esimerkiksi Maakeskessä tutustutaan toukokuussa mahlan valutukseen ja maistellaan tätä vitamiinipitoista juomaa.  Kerhojen tarkempi paikka ja syksyn aikataulut ilmoitetaan Padasjoen Sanomien seurapalstalla.

Terhokerhossa tärkeintä on lasten ja aikuisten kiireetön yhdessäolo, leikin avulla luoda silta eri sukupolvien välillä. Kerhoissa tarinoidaan, lauletaan, askarrellaan tai  ollaan vain. Terhokerho ei siis ole hoitopaikka, jonne tuoda lapsi leikkimään, vaan idea on nimenomaan taata myös perheille kiireetön, yhteinen leikkihetki. Terhokerhoon ovat tervetulleita leikkimään myös isovanhemmat lastenlastensa kanssa.

Terhokerhot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia kohtaamispaikkoja. Padasjoen Terhokerhon vastuuhenkilönä toimii Kirsi Pykälistö