Satakunnan osastot perehdyttivät pakolaisia turvallisuusasioihin

Kirsti Hellemaa
Kuvaaja: Kirsti Hellemaa
"Arjen turvallisuuden tietoiskun piti Harjavallan osaston ensiapukouluttaja."

Huittisten, Ulvilan ja Harjavallan keväällä tulleet pakolaisperheet kokoontuivat Punaisen Ristin vapaaehtoisten kanssa viettämään yhteistä iltapäivää Harjavaltaan 27.9.2014. Tuloteen ja kuulumisten jälkeen ohjelmassa oli tietoisku arjen turvallisuudesta: ensiapu, turvallisuus kotona, mahdollinen ambulanssin ja palokunnan hälyttäminen ym.

Ilma suosi ja lapset pääsivät viereiselle leikkikentälle ja naisväki apteekkiin, jossa meillä oli sulkemisajan jälkeen tunti "privaattiaikaa". Farmaseutit kertoivat käsikauppalääkkeistä, mutta kyllä ihon-ja hiustenhoitotuotteet kiinnostivat myös. Pikku tuliaisten kanssa palattiin Pirtille, jossa Eeva ja Marjut ruoat valmiina odottelivat, ja kyllähän se maistuikin. Päivä oli tosi onnistunut, perheet tapasivat toisiaan ja saivat erittäin tärkeää tietoa ihan jokapäiväisistä arjen asioista.      

- Kirsti Hellemaa, Harjavallan osaston vapaaehtoinen 

Pakolaisten kotoutumista tukevaa järjestö- ja koulutustoimintaa Harjavallassa, Huittisissa ja Ulvilassa tukee Suomen Punaisen Ristin hallinnoima ja Euroopan pakolaisrahaston rahoittama VAPAA - Vapaaehtoiset pakolaistyössä -hanke.