Monikulttuurisessa joulupajassa löytyi joulumieli

Teija Matalamäki
Kuvaaja: Teija Matalamäki
"Su Meh askartelemassa joulukortteja ja jouluisia koristeita. "
Teija Matalamäki
Kuvaaja: Teija Matalamäki
"Kiinasta kaksi kuukautta sitten Suomeen muuttanut Fan Yujun ja vuoden Suomessa asunut Xuan Jia olivat mielissään yhteisestä askarteluhetkestä."
Teija Matalamäki
Kuvaaja: Teija Matalamäki
"Poroja, tähtiä ja lumihiutaleita liimataan kortteihin. Kuvassa äiti Nae Meh, tytär Bee Meh ja poika Taleh."
Teija Matalamäki
Kuvaaja: Teija Matalamäki
"Tässä se on, valmiina annettavaksi, ystävälle."
Teija Matalamäki
Kuvaaja: Teija Matalamäki
"Joulupajan askartelijat ja hienot kätten työt."

Seinäjoen osaston monikulttuuri-ryhmä järjesti lauantaina 13.12.2014 joulupajan maahanmuuttajille ja vapaaehtoisille. Matti Visanninkujalla kynttilälyhty näytti tietä osallistujille ja toivotti tervetulleeksi. Osaston tiloissa soi tunnelmallinen joulumusiikki ja pöytä oli täynnä monenlaisia askartelutarvikkeita.   

- Sain tiedon joulupajasta kansalaisopiston opettajalta ja pyysin ystävääni mukaan, kertoi Xuan Jia maistellessa glögiä ja joulupiparia.

Monikulttuuri-ryhmä on kokoontunut osaston tiloissa tiistaisin, mutta ryhmään on ollut heikosti osallistujia. Seinäjoen osastolla on hyvät tilat ja sijainti, nyt vain pitää saada sanaa liikkeelle. Tulijoita varmasti on tietävät osaston ahkerat ja aktiiviset vapaaehtoiset Saana Lind ja Maria Nivala. - Tammikuun alusta järjestämme tapaamisia joka toinen lauantai klo.12-14, toivomme että tämä ajankohta olisi sopivampi ja saisimme mahdollisimman monen maahanmuuttajan mukaan, kertoi monikulttuuri- ryhmän vetäjä Saana Lind. Monikulttuuri-ryhmä tarjoaa maahanmuuttajille yhdessäoloa, toisiin tutustumista ja suomen kielen oppia.    

Monikulttuurisuus vapaaehtoinen Maria Nivala oli kutsunut joulupajaan Burmasta kotoisin olevan ystäväperheensä. Kolme vuotta Suomessa asunut Mehin karenniperhe oli askartelupöydän äärellä työn touhussa. Perheen pikkupoika Taleh kirjoitti sujuvasti askartelemaansa joulukorttiin lauseen: Hyvää joulua sulle!

Teksti: Teija Matalamäki