Uutta virtaa nuorisoryhmään kehittämisprojektista

Sanna Aarnio
Kuvaaja: Sanna Aarnio
"Nuorisoryhmäläisiä harjoituksissa syksyllä 2014."
Sanna Aarnio
Kuvaaja: Sanna Aarnio
"Länsi-Vantaan nuorisoryhmäläisiä syksyllä 2014."

Länsi-Vantaan osaston nuorisoryhmä on saanut iloita tänä syksynä opiskelija Sanna Aarnion vetämästä kehittämisprojektista, joka sai aikaan paljon hauskoja ja uudenlaisia tilanteita. Aarnio on humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelija, ja projekti on opiskeluun liittyvä kehittämistehtävä.

- Tavoitteenamme oli saada ryhmään uusia nuoria ja levittää tietoisuutta ryhmästä erityisesti Länsi-Vantaan alueella, Sanna Aarnio kertoo.

Nuorisoryhmä vieraili kahdessa koulussa, yhteensä neljässä eri seiskaluokassa esittelemässä Punaisen Ristin nuorisotoimintaa ja nuorisoryhmän toimintaa. Lisäksi harjoiteltiin yhdessä oppilaiden kanssa kylkiasentoon kääntämistä.

- Meidät otettiin hyvin vastaan, ja kysyntää vierailulle oli enemmän kuin mihin aikamme riitti, Aarnio kertoo.

Nuorisoryhmä näkyi myös sosiaalisessa mediassa. Nuoret perustivat ryhmälle Instagram-tilin, johon he lisäävät kuvia nuorisoryhmän tapaamisista. Aarnio toimi Facebookissa muun muassa aloittamalla nuorisoryhmä-aiheisen kilpailun.

Projektin johtajana hän suunnitteli ja aikataulutti toiminnot kolmen kuukauden ajalle, mutta apuna suunnitellun toteuttamisessa toimivat nuorisoryhmäläiset. Syksyn aikana nuoret pääsivät näin kokeilemaan uudenlaisia toimintamuotoja oman ryhmänsä markkinointiin ja saivat uusia kokemuksia esillä olemisesta ja toiminnan suunnittelusta. Aarnio summaa kokemukset näin:

- Vietimme monta hauskaa hetkeä yhdessä kuluneiden kolmen kuukauden aikana!