Kiimingin osasto sai kerhotilat koulusta

Petra Pöyliö
Kuvaaja: Petra Pöyliö
"Kiimingin osaston vapaaehtoiset lapset ja aikuiset harjoittelevat ensiaputaitoja."

Kouluyhteistyön onnistumisessa myös koulun rehtorilla on merkittävä rooli.

Kiimingin osasto on tehnyt aktiivisesti yhteistyötä Jäälin koulun kanssa neljä vuotta. Osaston kaksi Reddie Kids -ryhmää kokoontuvat koululla joka viikko ja Nälkäpäiväkeräyksen aikana koululla järjestettiin myös pehmolelukeräys. Lisäksi osasto on käynyt antamassa ensiapuinfoa Jäälin 1.­–4.-luokkalaisille.

– Meillä on tosi hyvä yhteistyö Jäälin koulun kanssa. Olemme aina saaneet luokan tai tiloja käyttöön heti, kun olemme kysyneet, osaston tiedottaja Teea Tunturi kertoo.

Kouluyhteistyötä käynnistäessä on hyvä käydä esittelemässä osaston toimintaa itse paikan päällä.

– Kannattaa ottaa huomioon myös koulun näkökulma: millaisia asioita koulu haluaa nostaa esiin ja miten niitä voisi käsitellä. Myös käytännön asiat on hyvä käydä läpi ja selvittää, miten ovet saadaan auki illalla ja millaista toimintaa on tarkoitus järjestää koululla, Tunturi toteaa.

Kouluyhteistyön onnistumisessa iso rooli on myös koulun rehtorilla.

– Ollaan oltu alusta asti yhteydessä rehtoriin ja tiedetty, että hänen kanssaan on helppo asioida, Tunturi kehuu.

Reddie Kids -kerhot suosittuja

Yhteistyö Jäälin koulun kanssa jatkuu, lisäksi Kiimingin osasto aloittaa kouluyhteistyön myös Kiimingin taajaman keskustassa sijaitsevan koulun kanssa. Uusi Reddie Kids -kerho alakoululaisille perustetaan vuoden 2012 alussa.
– Kerhot ovat olleet meillä ajoittain niin suosittuja, että niissä oli kirjoilla yli 40 lasta. Nyt kerhoissa on enintään kymmenkunta lasta, mikä on parempi, Tunturi toteaa.

Hän kertoo, että lapset ovat olleet kiinnostuneita myös Punaisen Ristin ensiaputoiminnasta.

– Kun olemme käyneet koulutuntien aikana koulussa pitämässä ensiapu-opetusta, lapset ovat olleet tosi innokkaita harjoittelemaan ja kiinnostuneita asioista.