Terhokerho

Joutsan oma Terhokerho aloittaa tiistaina 30.9.2014 kokoontuen MLL:n perhekahvilan yhteydessä Joutsan srk-talolla (Jousitie 42 A).
Kerhoaika on 9:30-11:30, mutta paikalla voi olla oman jaksamisensa ja menojensa mukaan myös vain osan ajasta.

Yhdessä vietetty aika riemastuttaa molempia osapuolia. Vanhusten omat sukulaislapset saattavat asua kaukanakin, tai mahdollisesti niitä ei ole lainkaan. Jo pelkkä lasten kanssa vietetty yhteinen aika voi tuoda paljon iloa heidän elämäänsä. Lapsia puolestaan kiinnostaa vanhempien ihmisten elämä ja tarinat, ja jokainen turvallinen aikuinen lapsen elämässä edesauttaa lapsen myönteistä kehittymistä.

Usein myös vanhuksilta saatu pyyteetön ihailu ja huomio vain siksi, että ovat lapsia, tuntuu erityisen mukavalta ja kohottaa lasten itsetuntoa. Sylittelyt, rallattelut, lallattelut, tietojen ja taitojen vaihtuminen puolin ja toisin, ja kaikenmoinen muunlainenkin mukava yhdessäolo lisää myös paikallisten yhteenkuuluvuutta. Nyt haastankin teitä mukaan tähän leikkiin!

Terhokerhoissa lapset ovat omien vanhempiensa vastuulla, joten vanhukset eivät toimi lastenvahteina. Sen sijaan he ovat tervetulleita mukaan toimintaan seurailemaan, ja toki mielellään myös osallistumaan hieman aktiiivisemmin ”ohjaajan” roolissa: olisi erinomaista, jos vanhuksilta löytyisi vanhoja tarinoita kerrottavaksi, leikkejä leikittäväksi, kädentaitoja opetettavaksi tai vanhoja esineitä ihailtavaksi. Paikalla on kuitenkin toiminnasta vastaava henkilö, eli ei tarvitse pelätä ohjausvastuuta.

Mukaan voi tulla milloin vain, eikä etukäteen tarvitse ilmoittautua. Osallistuminen ei vaadi sitoutumista toimintaan sen kummemmin, eikä jäsenyyttä SPR:ssä eikä MLL:ssä.

Taija Savolainen

Leikkilähetti, Keski-Suomi
Koko Suomi leikkii -hanke
taija.savolainen@punainenristi.fi
puh. 044 – 975 8696

Punainen Risti
Ailakinkatu 5
40100 Jyväskylä

Facebook: Leikkilähetti Taija Savolainen Keski-Suomi
Twitter: @Taija_S