Siilinjärven Rinsessat-nälkäpäivätempaus kiinnosti pieniä ja suuria lahjoittajia

Heli Laakkonen
Kuvaaja: Heli Laakkonen
"Rinsessat Marjut Huovinen, Salla Voutilainen ja Emma Huovinen"
Heli Laakkonen
Kuvaaja: Heli Laakkonen
"Jukka ja Kyllikki Kotimäki "

Kolme siilinjärveläistä opiskelijaa tempaisi nälkäpäivälauantain kunniaksi pukeutumalla prinsessoiksi. Keräyslipas kilisi paikallisessa marketissa tiuhaan, ja itsensä rinsessoiksi nimenneillä kerääjillä oli hymy herkässä.

Siskokset Marjut ja Emma Huovinen ja heidän ystävänsä Salla Voutilainen halusivat keksiä Nälkäpäivän kunniaksi jotakin tavallisuudesta poikkeavaa, ja näin syntyi ajatus prinsessa-asuihin pukeutumisesta. Jotta paikalle saataisiin paljon lahjoittajia, rinsessoista oli ollut ilmoitus päivän lehdessä, ja tytöt olivat uutisoineet tempauksestaan myös sosiaalisessa mediassa. Rinsessojen saama palaute oli ollut positiivista, ja moni oli tullut ihastelemaan mekkoja ja kyselemään, mistä tempauksessa on kysymys.

Marjut Huovinen on ollut keräämässä nälkäpäivävaroja jo viitenä aikaisempana vuonna, mutta Emmalle-siskolle ja Voutilaiselle keräyskerta oli ensimmäinen. Huovinen paljasti, että siskoa oli aluksi saanut maanitella osallistumaan, mutta kerääminen oli ollut niin mukavaa, kaikki olivat tyytyväisiä tempaukseen osallistumiseen. Huovinen on ollut aiemmin muutenkin mukana Punaisen Ristin toiminnassa, ja toivoi voivansa kannustaa esimerkillään muitakin osallistumaan.

Lauantaina Siilinjärven keskustassa oli rinsessojen lisäksi muitakin innokkaita kerääjiä. Pariskunta Kyllikki ja Jukka Kotimäki olivat molemmat liikkeellä lippaan kanssa, kumpikin tosin eri puolilla keskustaa. Kyllikki Kotimäki kertoi, että hänen 10-vuotisen kerääjänuransa aikana kerääminen on aina ollut myönteinen kokemus. Ensimmäistä kertaa keräämässä ollut Jukka Kotimäki oli samaa mieltä ja tuumi, että tulee kerääjäksi mielellään ensi vuonnakin.

Lahjoittajia pistäytyi kaupan pihalla vain osallistuakseen keräykseen, ja Kyllikki Kotimäki kertoi, että osa lahjoittajista on jäänyt jututtamaan häntä ja kertomaan murheistaan. Tämä kertoo Kotimäen mielestä Punaisen Ristin maineesta luotettavana ja läheisenäkin tahona. Tämä maine on omiaan kannustamaan lahjoittajia katastrofirahaston tukemiseen.