Ensimmäisessä kuukausi-illassa keskusteltiin VaPePa:sta

Ira Kantelinen
Kuvaaja: Ira Kantelinen

Ensimmäinen Järvenpään osaston järjestämä kaikille avoin kuukausi-ilta järjestettiin torstaina 4.9. osaston tiloissa Levysepänkadulla. Tilaisuudessa ensiapuryhmän johtaja, valmiuskouluttaja Antti Salonen kertoi tänä vuonna 50-vuotisjuhlaansa viettävästä Vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta ja siihen kuuluvista järjestöistä sekä monenlaisesta toiminnasta, jota Vapepa viranomaisten johdolla toteuttaa. 

Erityisesti kuultiin Keski-Uudenmaan alueella tapahtuvasta toiminnasta useiden mielenkiintoisten esimerkkien valossa. Kuulijoille kerrottiin myös tavoista tulla mukaan Vapepan toimintaan, joista yksi esimerkki on tänä syksynä Nurmijärvellä järjestettävä Vapepan peruskurssi. Tapahtumassa oli mukana muutama uusi Vapepasta kiinnostunut henkilö sekä osaston vapaaehtoisia. Kiitos kaikille mukana olleille! 

Seuraava kuukausi-ilta järjestetään torstaina 2.10. klo 18 alkaen ja sen aiheena on lasten ensiapu. Aiheesta kerhoo ensihoitaja, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja sekä kolmen pikkulapsen isä Teemu Kantelinen. Lastenhoito on kuukausi-illoissa järjestetty, eli mukaan voi tulla koko perheen voimin! Tervetuloa!